Legea privind impozitul pe venit

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9888

Voteaza & Distribuie

Descriere

Actul normativ, care a fost la scurt timp promulgat de catre presedintele Abraham Lincoln, prevedea un impozit de 3 la suta pentru persoanele cu venit intre $600 si $10,000 si un impozit de cinci procente pentru cei cu venituri de peste $10,000.
Totusi, importanta Legii asupra impozitului pe venit rezida in faptul ca a instituit Bureau of Internal Revenue, o agentie guvernamentala avand ca atributie colectarea acestor noi impozite. Desi legea si pachetul aferent de impozite au cazut in desuetudine dupa Razboiul Civil, acest ôBureau of Internal Revenueö a revenit in viata contribuabililor americani in 1913, in momentul adaugarii celui de-al saisprezecelea amendament la Constitutia americana.
Pe langa sanctionarea impozitului pe venit, acest amendament a pregatit calea pentru deschiderea Internal Revenue Service IRS, organul fiscal american din prezent -, care, in rolul sau de organ de colectare a impozitelor si taxelor din partea contribuabililor americani, s-a dovedit a fi progenitura birocratica a Bureau of Internal Revenue. In 1874, s-a deschis la Philadelphia, Pennsylvania prima gradina zoologica din Statele Unite, Philadelphia Zoo. Initial, la 1 martie 1859, fusese aprobata de catre organele legislative ale Statului Pennsylvania deschiderea ôSocietatii Zoologice din Philadelphiaö, al carei scop principal era sa supravegheze ôcumpararea si colectionarea de animale salbatice vii si de alte animale, pentru instruirea si recreerea publiculuiö.
Zvonurile despre iminenta unui razboi civil au facut dificile initiativele private, astfel fiind intarziata deschiderea gradinii zoologice. Dupa multe pregatiri, gradina zoologica din Philadelphia s-a deschis la 1 iulie 1874, dispunand de sute de specimene bastinase si exotice. In 1875, aceasta a fost prima gradina zoologica americana care a expus un rinocer indian mascul.