Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriKate Beckinsale
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1749

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Kathryn Bailey Beckinsale
Nascut(a): 26 iulie 1973 in Londra, Marea Britanie
Inaltime: 170 cm

Kate Beckinsale este actrita de origine britanica care s-a facut cunoscuta atat in urma aparitiilor din teatru, cat si rolurilor din filme precum Pearl Harbour, Serendipity, The Aviator si Click.

Cariera

Kate Beckinsale si-a inceput cariera actoriceasca de la o varsta frageda. A jucat primele roluri, minore, ce-i drept, dar deloc de neglijat, in serialele de televiziune P.D. James' Devices and Desires si in Anna Lee, apoi in peliculele One Against the Wind si Rachel's Dream. In 1993 a aparut in adaptarea pentru marele ecran a piesei Much Ado About Nothing si a participat la premiera peliculei ce a avut loc inKate Beckinsale cadrul Festivalului de Film de la Cannes. A mai jucat in continuare in Uncovered si alaturi de Christian Bale in Prince of Jutland.

In 1995 a fost distribuita in Cold Comfort Farm, in Haunted si in piesa de teatru The Seagull, iar un an mai tarziu a jucat pe scena teatrului in Sweetheart si Clocks and Whistles. Dupa o cariera infloritoare in teatru, Kate Beckinsale s-a mutat in Statele Unite pentru a se orienta catre cinematografie. Primul rol la Hollywood a fost in The Last Days of Disco, apoi a interpretat rolul lui Alice in Through the Looking-Glass. In 1999 joaca alaturi de Claire Danes in Brokedown Palace, iar un an mai tarziu, dupa nasterea primul sau copil, apare in The Golden Bowl impreuna cu Uma Thurman si Jeremy Northam.

In 2001 obtine rolul principal din pelicula Pear Harbour, in regia lui Michael Bay. A urmat Serendipity, alaturi de John Cusack, apoi Laurel Canyon, impreuna cu mai vechiul ei partener de platou, Christian Bale. In 2003 joaca in Underworld si Tiptoes, iar la numai un an este distribuita in horror-ul Van Helsing, alaturi de Hugh Jackman. Interpreteaza rolul actritei Ava Gardner in The Aviator, in regia lui Martin Scorsese.

In 2006, Kate Beckinsale si-a reluat rolul Selenei in Underworld: Evolution, apoi joaca in Click impreuna cu Adam Sandler iar, un an mai tarziu, in drama Snow Angels. Tot in 2007 este distribuita in Vacancy alaturi de Luke Wilson, dupa ce Sarah Jessica Parker se retrae in utimul moment.
Urmatoarele pelicule in care a jucat au fost Winged Creatures, Nothing but the Truth, Whiteout si Underworld: Rise of the Lycans, Everybody's Fine alaturi de Robert De Niro si Drew Barrymore.

Pentru perioada 2012-2013, Kate Beckinsale si-a anuntat prezenta in Contraband, Underworld Awakening, Total Recall, alaturi de Jessica Biel, Ethan Hawke si Colin Farrell, in Happy Holidays, Katherine Sloane si The Trials of Cate McCullough.

Viata personala

Kathryn Bailey Beckinsale s-a nascut pe 26 iulie 1973 la Londra, in Marea Britanie, intr-o familie de actori. A urmat cursurile scolii Godolphin and Latymer din Londra, apoi cele ale Universitatii Oxford. In momentul in care nu a mai putut impaca studiile cu actoria, a renuntat la Oxford pentru a se dedica in exclusivitat carierei cinematografice.

Kate Beckinsale a avut o relatie de opt ani cu actorul Michael Sheen, pe care l-a cunoscut pe vremea cand juca in The Seagull. Au impreuna o fiica, Lily Mo Sheen. Cei doi s-au despartit in 2003, dupa filmarile la pelicula Underworld. Kate Beckinsale l-a convins pe regizor sa-l distribuie si pe iubitul ei, Michael Sheen, in film insa ironia sortii a facut ca actrita si regizorul sa se indragosteasca unul de celalat. Kate Beckinsale si Michael Sheen au ramas prieteni apropiati.

Beckinsale si Wiseman s-au mutat in Los Angeles si s-au casatorit in 2004. De atunci, Beckinsale a mai fost distribuita in alte doua filme ale sotului ei, sequel-ul Underworld si Total Recall.

Kate Beckinsale si Len Wiseman