Karl Benz

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriInventii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7525

Voteaza & Distribuie

Descriere

Karl Benz, un inginer german, a primit brevetul de inventie pentru primul automobil care functiona pe baza de gazolina. Karl Friedrich Benz a fost un inginer german de automobile. Este considerat a fi unul dintre inventatorii (impreuna cu contemporanul sau, Gottlieb Daimler) automobilului care functioneaza pe baza de gazolina. Benz a fost fiul unui mecanic de locomotiva.

Benz a deschis Benz & Co. in 1883 la Mannheim in scopul de a produce motoare industriale. In cadrul acestei companii a inventat si brevetat mai multe motoare in doi timpi. Ulterior, a aflat ca Gottlieb Daimler lucra la un vehicol pe patru roti. Daimler l-a inspirat pe Karl, care la randul lui a inceput sa lucreze la proprul lui automobil, ômotorwagenö, cu un motor in patru timpi.

Benz a proiectat nu doar motorul sau, care era cu un singur cilindru, racit cu apa, de 958 centimetri cubi, 0,75 hp (560 W), dar si intregul vehicul pe trei roti, care a circulat pentru prima oara la Meinheim in 1885. La data de 29 ianuarie 1886, i-a fost acordat brevetul de inventie pentru acest vehicul (DRP 37435), iar in iulie a prezentat primul automobil care functiona pe baza de gazolina.

In 1903, Benz s-a retras din Benz & Co., dar a ramas membru al consiliului de administratie pana la moartea lui. Firmele Benz si Daimler au fuzionat formand Daimler-Benz in 1926 û din acel moment, automobilele companiei au fost denumite Mercedes-Benz. Karl Benz a murit in 1929.