Iuliana Tudor

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5488

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascuta pe 16 iunie 1977, Iuliana Tudor este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune. Este gazda emisiunii "O data-n viata", difuzata pe postul national de televiziune vineri seara, cand divertismentul isi intra in drepturi dupa o saptamana intreaga de politica si dezbateri tensionate.
Iuliana Tudor


Iuliana Tudor, cunoscuta prezentatoare tv
Gazda, redactor, producator

Iuliana Tudor s-a nascut la Baicoi, in judetul Prahova. A absolvit Liceul Pedagogic din Ploiesti, apoi a finalizat cu succes cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si ale Facultatii de Pedagogie Muzicala ce apartine Universitatii Nationale de Muzica. In paralel cu pregatirea academica, Iuliana Tudor a frecventat cursuri de perfectionare profesionala in tara si in strainatate.


Iuliana Tudor a debutat in anul 1999 ca prezentator de televiziune in emisiunea "La telefon, muzica populara" difuzata de TVR1. Din 2001 pana in 2006 a fost moderatorul si redactorul emisiunii "Nu uita ca esti roman" de pe TVRi. In paralel, pe TVR1, Iuliana Tudor modera show-ul de divertisment "O vedeta... populara". Incepand in 2007, este gazda si totodata redactorul coordonator al cunoscutei emisiuni "O data-n viata".
Iuliana Tudor


Iuliana Tudor, din 1999 in televiziune
Iuliana Tudor nu s-a limitat doar la show-urile de divertisment, ci a abordat si alte fatete ale muncii de televiziune. A realizat interviuri cu importanti artisti romani, a fost gazda a diverselor gale de premiere si a spectacolelor si festivalurilor de muzica. S-a implicat in numeroase campanii umanitare si de intrajutorare ca prezentator, promotor si producator.


Iuliana Tudor, femeia anului 2009

Pentru activitatea intreprinsa de-a lungul timpului, Iuliana Tudor a fost premiata in repetate randuri. A primit trei premii Vip, pentru Cerbul de Aur, al doilea pentru Festivalul de Folclor de la Mamaia si al treilea in urma coordonarii incununate de succes a emisiunii "O data-n viata". APTR a distins-o cu doua trofee, unul in 2009 si celalalt in 2011, ambele pentru acelasi show de divertisment "O data-n viata". In cadrul Galei Femeilor de Succes din Romania, Iuliana Tudor a fost onorata sa primeasca titlul de Femeia Anului la categoria televiziune.
Iuliana Tudor


Iuliana Tudor, declarata femeia anului in 2009
Dragostea ei din totdeauna a fost si va ramane folclorul. Ca atare, s-a implicat intens in organizarea si desfasurarea multor evenimente ce au avut ca tema muzica populara romaneasca, de la emisiuni de televiziune la spectacole, festivaluri si concerte. Nu ii lipsesc din palmares nici Festivalul Maria Tanase, nici Festivalul Concurs de Muzica Populara de la Mamaia. De asemenea, a prezentat numeroase evenimente muzicale in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana.


Gazda emisiunii "O data-n viata"

Din 2007, Iuliana Tudor este gazda a emisiunii de divertisment "O data-n viata", in care se imbina cu succes muzica populara, dansul, umorul si naturaletea. Participanti la emisiune, in calitate de concurenti, sunt personalitati marcante ale vietii publice si ale mediului artistic din Romania, de la actori la muzicieni si sportivi. Schema emisiunii presupune ca cei trei concurenti sa duca o competitie stransa intre ei, punand la bataie talentele cu care au fost inzastrati in cadrul celor patru probe. Fiecare concurent isi reprezinta zona folclorica in care s-au nascut si de care apartin, se imbraca in portul popular al zonei respective si interpreteaza cantece populare si dansuri specifice locului natal.In cadrul emisiunii, alaturi de Iuliana Tudor s-au aflat nume cunoscute ale vietii publice precum Loredana, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Paula Seling, Nadia Comaneci, Catalin Botezatu, Maria Dragomiroiu, Andra sau Fuego.
Iuliana Tudor O data-n viata


Iuliana Tudor la "O data-n viata" alaturi de dirijorul Nicolae Botgros
Actorul Florin Piersic isi exprima admiratia fata de prezentatoarea postului national de televiziune intr-o maniera unica, natural si plin de umor:Ce am spus pe platou este adevarat. Dupa toate prezentatoarele pe care le-am cunoscut si chiar gustat in emisiunile pe care le-am avut de-a lungul timpului, astazi, 10 decembrie,2008, am avut o revelatie. Cu cine? Cu tine! Esti isteata, dulce, prietenoasa, faina ca muiere, ai umor, ceea ce arata ca esti si inteligenta, dar ca sa sintetizam: Iti merge gura mai repede si mai nobil decat a unuia pe care-l cunosc destul de… bine! Emisiunea O data-n viata e ceva care-mi merge la suflet. Sa stii, fata, Iuliano Tudorico ca eu pe tine te iubesc si ma iscalesc, Florin Piersic!Fericita mama a unui baiat

Din luna decembrie a anului 2010, Iuliana Tudor este fericita mama a unui baiat , Tudor. Presa a speculat mult in jurul anumitor zvonuri care circulau in perioada sarcinii, potrivit carora prezentatoarea de televiziune ar fi bolnava de leucemie. Iuliana Tudor, in general discreta in legatura cu viata sa privata, a fost nevoita sa clarifice situatia, afirmand ca nu este nici pe departe vorba de o boala incurabila, ci doar despre niste probleme de sanatate cu care se confrunta de ceva vreme, dar care, insa, nu-i pun pericol viata.