Istoria lui Super Mario

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4831

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mario are 1.52 m inaltime si este un instalator corpolent din Brooklyn, New York. Este considerat a fi cel mai cunoscut personaj de joc video din istorie, iar jocurile sale au fost vandute in peste 193 de milioane de copii. Cu toate ca asa zisa lui ocupatie este de instalator, el nu este vazut aproape niciodata practicand-o, cu singurele exceptii, in Mario&Luigi: Superstar Saga si Mario Bros.

Tevile reprezinta un mod de a se transporta, cu toate ca motivul alegerii acestui mod de transport nu este clar. Aparitiile lui Mario ca instalator sunt mai frecvente in seriile animate. Filmele ne spun de asemenea ca este foarte priceput cu uneltele si in a repara tevi. In primele aparitii din jocurile Donkey Kong, in care Mario era numir Jumpman, el avea meseria de tamplar. Mario a mai aparut in alte serii ca doctor Mario sau ca arheologist in jocul Game Boy, "Mario’s Picross".

Se pare ca modul favorit de a-si petrece timpul al lui Mario este de a salva Printesa Piersica si Regatul Ciuperca. El se bate cu un talhar, numit Bowser. In unele jocuri de rol, i se acorda o statura de erou pentru ca a salvat Regatul Ciuperca de atatea ori. In Mario&Luigi:Superstar Saga, el si Luigi sunt numiti "superstaruri", ceea ce inseamna celebritati mari.