Inventii posibile ale secolului XXI

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriInventii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4391

Voteaza & Distribuie

Descriere

5. Nanotehnologia

Suna ca si ceva iesit direct din scenariul serialului Star Trek, insa nanotehnologia – acele masini microscopice, capabile sa strapunga peretii unei singure celule umane, sunt o realitate de acum inainte. Capacitatea lor de a repara organism uman la nivel microscopic, precum si repararea sau consolidarea altor tehnologii non-organice ar putea fi urmatorul pas mare in evolutia umana, in timp ce proprietatile lor de auto-replicare vor fi utilizate pentru fabricarea oricarui lucru, de la microcipuri la chipsuri de cartofi.

4. Clonarea umana

Clonarea a fost cunoscuta inca din secolul XX, deci nu e nimic nou in secolul XXI. Cu toate acestea, daca putem clona o oaie, ar trebui sa fie posibila si clonarea unei fiinte umane, care probabil va deveni o realitate obisnuita in anii secolului al XXI-lea. Desigur, oamenii nu-si vor face copii doar pentru distractia proprie, ci ca un mijloc de inlocuire a organelor defectuoase si regenerarea membrelor pierdute.

3. Antigravitatia

Chiar daca suna putin probabil, crearea de monopoli (magneti, care au doar un singur pol) – desi e descurajatoare si imposibil de realizat (pana acum) - ar putea fi fezabila in urmatorii 70 de ani. (Din punct de vedere tehnic acest lucru nu ar fi antigravitatie, ci mai degraba magnetism. Cu toate acestea, efectul ar fi similar). Odata ce antigravitatia ar fi posibila, rotile ar fi de domeniul trecutului, deoarece totul se va deplasa pe o perna de campuri magnetice.

2. Automatizarea

Pana la sfarsitul secolului XXI, casa, masina, frigiderul, etc vor fi mult mai destepte decat noi si vor putea efectua aproape orice sarcina la care va ganditi. Nu numai ca toata casa va fi in intregime automatizata, ci orice altceva. Chiar si orase intregi vor functiona pe baza unui computer central responsabil cu tot felul de indeletniciri, de la pornirea sistemului de irigare in parc atunci cand detecteaza deshidratarea spatiilor verzi, pana la exploatarea retelei de trafic si la pornirea luminilor la caderea serii.

1. Masinile alimentate cu hidrogen

Din moment ce oamenii sunt atat de atasati de automobilele lor, este greu de imaginat ca masina va disparea curand. Cu toate acestea, nu este exclus ca la mijlocul secolului al XXI-lea, motorul cu combustie interna sa fie la fel de invechit ca motorul cu aburi. Masinile electrice si hibride isi vor afla concurenta in vehiculele alimentate cu hidrogen, care vor avea aceeasi putere ca omoloagele lor din secolul al XX-lea care se hraneau cu combustibili fosili, dar vor rula pe baza de hidrogen si vor lasa numai vapori de apa in urma lor, iar pentru un service auto adaptarea la prezent ca fi importanta.