Introducere in astrologie

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15641

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eu sunt capricorn, tu esti leu, mama e taur iar vecina e varsator...

Va suna cunoscut? Cred ca da. In prezent majoritatea dintre noi stim ce zodie suntem iar interesul pe care-l suscita acest subiect este din ce in ce mai mare. Dar cati dintre noi stim ce este un horoscop sau ce presupune o astrograma? Raspunsul: foarte putini! Si din acest motiv apar tot felul de intrebari si interpretari care pana la urma la defaimarea astrologiei. Nu trebuie sa fi astrolog ca sa cunosti cateva elemente de astrologie, elemente care te vor ajuta.

Scopul acestui articol este acela de a explica, foarte pe scurt si fara a intra in detalii, ce este un horoscop si cum se calculeaza o astrograma. In primul rand ce reprezinta faptul ca eu sunt capricorn iar tu esti leu? Zodia de baza la care ne referim tot timpul este data de pozitia Soarelui la nastere. Deci eu sunt capricorn pentru ca am Soarele la nastere in zodia Capricornului. Acest lucru se poate identifica atunci cand se intocmeste o astrograma. Astrograma reprezinta harta astrala a unei entitati (individ, colectivitate etc.) la un moment dat. Contine o serie de elemente care ajuta la intocmire unei analize astrologice sau a unui horoscop.

In cadrul analizei astrologice si la intocmirea astrogramei se utilizeaza 3 mari categorii de elemente:
- zodiile
- planetele
- casele astrologice.
La acestea se pot adauga inca multe elemente de analiza care aduc un surplus de informatii.

Planetele
Sunt in numar de 10 (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluton) si reprezinta o caracteristica a unui individ, un anumit tip de energie. De exemplu Soarele reprezinta personalitatea noastra de baza, ego-ul, constientul in timp ce luna reprezinta subconstientul si emotiile. Deci cand spun ca sunt capricorn eu spun ca personalitatea mea de baza are trasaturile Capricornului. Dar faptul ca eu am Luna in Pesti de exemplu face ca emotiile mele sa se manifeste in concordanta cu semnul Pestilor. In acelasi mod Mercur reprezinta planul mental, modul in care gandim si comunicam; Venus reprezinta sentimentele si ceea ce ne place in timp ce Marte reprezinta energia noastra de baza. Planetele intre ele formeaza o serie de unghiuri sau de relatii. Aceste relatii pot fi de 2 feluri: armonice (cele de 60, 120, 0 grade) si cele ne-amornice (45,90,180 grade).

Zodiile
Sunt in numar de 12 si le cunoasteti foarte bine. Ele reprezinta anumite trasaturi si caracteristici care influenteaza modul in care activeaza planetele. Luna in Berbec va actiona diferit fata de o Luna in Balanta.

Casele astrologice
Casele astrologice, in numar de 12, simbolizeaza sectoare de activitate din viata fiecarei persoane. Ele se calculeaza in functie de ora si locul nasterii si pot avea marimi diferite (in grade). De exemplu casa VII simbolizeaza partenerul/partenera, casatoria, relatiile contractuale etc. Casa X este casa carierei, elevarii sociale. Privitor la case exista un element care are un rol important: primul grad al casei denumita cuspida. Exista patru mari cuspide: Ascendentul (casa I), Mijlocul Cerului (casa X), Descendentul (casa VII) si Fundul Cerului (casa IV). Cel mai cunoscut este Ascendentul care semnifica prin semnul in care se afla calitatile pe care trebuie sa fie insusite de catre acea persoana in aceasta viata. Pentru realizarea unei analize astrologice se analizeaza toti acesti factori plus multi altii in functie de fiecare astrolog in parte. Ideea acestui articol a fost aceea de a arata ca fiecare om este unic in felul sau si nu toti cei din aceeasi zodie sunt la fel iar predicitiile de la tv sau din ziare chiar daca sunt corecte dpdv al astrologiei nu se aplica tuturor in aceea perioada.