Interpretarea scrisului de mana

Interpretarea scrisului de mana

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14874

Voteaza & Distribuie

Descriere

interpretarea scrisuluiAdesea ne minunam cat de frumos este scrisul cuiva, modul in care literele sunt egal distantate si frumos asternute pe hartie si apoi aruncam o privire pe propriul nostru scris si ofttam resemnati ca nu avem o caligrafie demna de apreciat. Desi parintii si invatatorii nostri s-au chinuit sa ne invete cum sa scriem frumos, totusi, nu ne-am gandit atunci ca felul in care facem literele ar putea spune ceva despre personalitatea noastra, despre starea de spirit si despre temperament. Nu ne-am gandit ca scrisul - indiferent de cat de frumos sau de greu de descifrat poate fi - ar putea fi o fereastra deschisa spre sufletul nostru. Si probabil nu ne-am gandit nici ca exista oameni care au ca meserie interpretarea scrisului de mana. Acestia sunt grafologii, iar stiinta care se ocupa cu analiza literelor de mana se numeste grafologie. Iata cateva aspecte pe care acestia le iau in considerare cand analizeaza un text.


Inclinarea literelor

Se acorda atentie directiei de inclinare a scrierii pentru a analiza raspunsul emotional al persoanei in cauza.* o inclinare usoara la dreapta este un indiciu al atitudinilor nestapanite, al increderii in sine, al relaxarii in mijlocul oamenilor, al asertivitatii, al insensibilitatii ocazionale si al lipsei de tact. Dar, in general, inseamna o abordare pozitiva a vietii.

* inclinare literelor in stanga denota faptul ca persoana gandeste inainte de a actiona, ii place sa fie lasata pe cont propriu, se simte inconfortabil in multimi si la adunari sociale, si, probabil, a avut o copilarie tulburata. Persoana care isi inclina scrisul spre stanga isi controleaza sentimentele si nu si le arata prea des.

* cel al carui scris e drept, fara nici o inclinare la stanga sau la dreapta, este un bun „actor" si isi poate ascunde cu usurinta emotiile, care isi manifesta retinerea si este mai degraba un observator decat un participant. Deoarece aceasta persoana nu este prea impulsiva, este extrem de demna de incredere si consecvent.

* desi acest fenomen este rar, o persoana al carei scris de mana este un amestec de inclinari, cand la stanga, cand la dreapta, cand drept, este confuza, imprevizibila, inconsecventa si ambigua. Ii este greu sa ia decizii si pot avea indoieli in ceea ce priveste propria identitate.


Legarea cuvintelor

Modul in care oamenii lega literele intr-un cuvant vorbeste despre judecata si facultatile lor intelectuale:* cand literele unui cuvant sunt unite intr-un mod constant, denota o gandire logica si ordonata, faptul ca aceste persoane isi folosesc mai mult experienta decat imaginatia, sunt consistenti in munca lor, iar gandirea si conversatia ii sunt extem de clare.

* cand litere unui cuvinte sunt libere, nelegate unele de altele, pot demonstra o intuitie puternica, gandirea originala, impulsivitatea si creativitatea.


Randurile scrisului

Caracterul unei persoane si starea lui de spirit au o influenta substantiala asupra modului in care se desfasoara randurile scrise pe o pagina.* un rand drept si continuu poate insemna ca acea persoana este rece si calma, ferma, increzatoare si stapana pe ea insasi.

* un rand valurit, cand sus, cand jos poate desemna o persoana impetuoasa, instinctiva, spontana, temperamentala si imprevizibila.

* un rand care de la inceput la sfarsit urmeaza o linie in jos poate indica o lipsa de energie, pesimismul, scepticismul si oboseala.

* un rand orientat in sus poate insemna ca persoana respectiva este aeriana, vesela, puternica si plina de speranta.


Semnatura

Pentru majoritatea dintre noi, o semnatura nu este nimic mai mult de cateva litere scrise intortocheat, pentru a fi cat mai greu de reprodus, dar pentru experti, toate incalcelile de litere pot dezvalui adevarata personalitate a unui om. Modul in care cineva isi scrie prenumele este un indiciu al vietii sale personale, iar felul in care isi scrie numele de familie vorbeste despre viata sa sociala, despre tranzactiile de afaceri si despre alte obligatii sociale. O semnatura in care fiecare litera este lizibila, majusculele sunt de aproximativ doua-trei ori mai mari decat cele mici, iar liniutele pe t si alte liniute sunt orientate in sus, indica, de obicei, o persoana simpla, optimista, care se simte in largul ei la adunari sociale, increzatoare in fortele proprii, prietenoasa si de incredere.* cand prenumele nu este prea lizibil, inseamna fie ca persoana incearca sa-l ascunda, fie ca se afla in imposibilitatea de a se vedea separat de familie.

* cand numele de familie nu poate fi usor descifrat, semnatarul isi poate ascunde abordarea personala a afacerilor sau a activitatilor formale. Persoana poate simti nevoia de a se afirma separat de familia lui sau mai important decat aceasta.

* cand numele sau prenumele sunt ascunse, poate insemna, de asemenea, ca semnatarului nu i le plac.

* cand majuscula oricarui nume este scunda sau de intalnite egala cu celelalte litere, poate face referire la lipsa de incredere in sine a semnatarului.

* cand majuscula oricarui nume este foarte inalta – sa zicem de patru ori mai mare decat restul - poate indica un caracter dominant sau egoist.