Intalniri profesionale in cultura, advocacy cultural si facilitare comunitara

Intalniri profesionale in cultura, advocacy cultural si facilitare comunitara

Detalii

CategoriiCultura
Taguricultura, Romania
Ultima actualizareDuminica 29 august 2021
Vizualizari289

Voteaza & Distribuie

Descriere

Networking cultural, acum online. Cafeaua o primeste fiecare, acasa

Din 2014, de cand platforma Formare Culturala organizeaza intalniri de networking cultural, au participat cateva sute de lucratori culturali, interesati cum sa isi desfasoare, colaborativ, proiectele culturale si creative. Desi reteaua Formare Culturala s-a dezvoltat in online inca de la inceput, pandemia, inceputa in 2020 si inca generalizata, a aratat (si) un lucru pozitiv: conexiuni profesionale pot fi facute de oriunde, fara nevoi suplimentare (de cost si timp) din partea multora din sectorul creativ romanesc.

Evenimentele de networking cultural (intalniri profesionale) propuse de Formare Culturala in toamna lui 2021, planificate special pentru mediul online si gazduite de o platforma cu functionalitati specifice, vor fi conduse de un facilitator specializat si vor urmari obiectivele asumate de a investiga posibilitati de proiecte interdisciplinare creative si de a identifica solutii la provocarile intalnite de colegi in proiectele lor.

Inscrierile vor fi urmate de trimiterea prin curier, din partea Formare Culturala, a unui volum din publicatia proprie „Noii industriasi, creativii” si a unui pachet de ceai sau cafea, ca un gest virtual de convivialitate. Organizatorii pastreaza atentia pentru comunitati si principii de sustenabilitate, achizitionand ceaiul si cafeaua din surse certificate de provenienta din agricultura ecologica, cu etichete care garanteaza produse locale si practici de comert echitabile.

Prima intalnire: 11 septembrie 2021, online, ora 10.00
Detalii aici formareculturala.ro/networking-cultural/

Traininguri acreditate de facilitare comunitara si advocacy, adaptate la sectorul cultural
Organizatorii Formare Culturala propun o privire larga asupra domeniului creativ, pentru a incuraja dezvoltarea mai multor proiecte care combina atat instrumentare culturale (din dans, literatura, film etc.) cat si domenii de lucru (antropologie, istorie, sociologie, psihologie etc.), cat si axe transversale de actiune (sociale, de mediu, sanatate, educatie etc.).

Astfel, ofera trainingurile de profesionalizare in cultura de Specialist in activitatea de lobby (specializare in Clasificarea Ocupatiilor din Romania nr. 243220) si Facilitator de dezvoltare comunitara (specializare in Clasificarea Ocupatiilor din Romania nr. 341204) si le pregateste specific pentru sectorul cultural. Trainingurile sunt atestate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale prin Autoritatea Nationala de Calificare.

Facilitatorul de dezvoltare comunitara initiaza, faciliteaza, administreaza, ofera asistenta pentru implementarea unor programe de interventie si asistenta sociala, culturala si comunitara, oferind si consultanta de specialitate. Utilizarea termenului de facilitator, pentru a descrie un mod de interventie in domeniul socio-cultural, folosind metode specifice si un set particular de maniere de comportare, este relativ noua, dar si-a castigat rapid o acceptare larga. Specializarea de facilitator cultural oferita de Formare Culturala are 50 de ore (teorie si practica) se desfasoara exclusiv online, in perioada 13-24 septembrie 2021.

Detalii aici formareculturala.ro/facilitator-de-dezvoltare-comunitara/

Activitatea de lobby („advocacy”) este influentarea legitima a deciziilor politice, prin activitati de comunicare profesionist realizate, care implica expertiza legislativa, tehnici discursive si abilitati strategice. Aceasta meserie ajuta comunitati locale sau sectoare profesionale sa poata face tranzitia de la nevoi si actiuni „la firul ierbii” („grassroots”) la actiuni si strategii de intrare pe agenda publica a autoritatilor publice. Specializarea de lobby-ist cultural oferita de Formare Culturala are 100 de ore (teorie si practica) se desfasoara exclusiv online, in perioada septembrie - octombrie 2021.

Detalii aici formareculturala.ro/specialist-lobby-cultural/