Insulele Seychelles

Insulele Seychelles

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10459

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cunoscute si ca „bijuteriile Oceanului Indian", insulele Seychelles sunt situate imediat sub ecuator, in Oceanul Indian, pe o suprafata de 400000 de km patrati. Arhipelagul este format din 115 insule. Numele insulelor a fost dat de portughezi, care le-a numit "cele sapte surori". Vasco da Gama a fost primul navigator care le-a explorat la inceputul secolului al 16-lea, dar insulele au ramas nelocuite pentru inca 150 de ani, pana la sosirea poporului francez.
Insulele Seychelles


Insulele Seychelles
Insulele Seychelles sunt considerate a fi un adevarat paradis si unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri din lume. Palmieri, fructe exotice, ape limpezi si gradini tropicale infrumuseteaza aceste insule de vis.


Insulele cele mai cunoscute din arhipelagul Seychelles sunt Mahe, La Digue, Praslin, Silhouette, Bird, Fregate, Desroches. Moneda nationala este Rupia Seychelles (1 euro este aprox. 7 SCR). Insulele Seychelles sunt destinatia ideala pentru o luna de miere sau pentru o calatorie speciala, fapt ce se datoreaza zilelor insorite, plajelor de vis si peisajelor fermecatoare!
Insulele Seychelles


Insulele Seychelles
Insulele Seychelles se bucura de o multime de vizitatori pe tot parcursul anului, deoarece au castigat o vasta popularitate in ochii turistilor. Acest tip de popularitate a fost, fara indoiala, dobandit prin intermediul cartilor, filmelor, reclamelor si asa mai departe. Insulele tropicale au, in general, aceasta calitate de „magnetizare" si fascinare a oamenilor civilizati. Gandul a ne bucura de peisaje magnifice, de un rasarit de soare formidabil in fiecare dimineata in loc de masini zgomotoase si tumultul vietii urbane, impreuna cu valurile marii aparent fara sfarsit, este suficient pentru ca oricine sa-si doreasca sa ajunga acolo.Seychelles este un arhipelag in inima Oceanului Indian. Cele 115 insule sunt atat insule interioare cat si exterioare. Insulele interioare sunt cele gasite in apropierea insulei Mahe, iar cele exterioare sunt cele mai indepartate intre ele, cum ar fi Amirantes, grupul Farquhar si grupul Aldabra. Arhipelagul Seychelles este mai aproape de insula Madagascar decat de continentul african. Chiar daca insulele fac parte dintr-un arhipelag, fiecare dintre ele are propriile sale traditii si identitati. Insa ceea ce au in comun aceste insule sunt plajele cu nisip fin, inconjurate de palmieri si ape limpezi turcoaz.
Insulele Seychelles


Insulele Seychelles, arhipelag in inima Oceanului Indian
Insulele Seychelles adapostesc cateva specii de mare unice, incredibil de interesante si colorate. Pe acest taram de poveste se pot admira broaste testoase uriase, pesti mici sau stele de mare. Pasarile sunt, de asemenea, una dintre principalele atractii. Din acest motiv, 50% din teritoriul arhipelagului este protejat si declarat rezervatie naturala.Insula principala se numeste Mahé si se intinde pe o distanta de 150 km. Aici se gaseste si orasul Victoria, care este si capitala arhipelagului, unde exista diferite tipuri de atractii si de divertisment. Pentru dependentii de cumparaturi, faceti un tur al Bazarului, prin cea mai mare piata de pe strada Market, unde se poate gasi aproape orice.
insula Mahe


insula Mahe, Seychelles
Parcul National Morne este ideal pentru drumetii, avand multe trasee care vor aduce cu siguranta bucurie pasionatilor. Situat la o distanta de 36 km de Mahé, parcul este foarte apreciat de catre turisti. Aici puteti gasi o padure tropicala, cu peste 7000 de palmieri. Plajele sunt de o frumusete uluitoare, in special plaja Anse Lazio, una dintre cele mai frumoase plaje din lume.
Parcul National Morne


Parcul National Morne, Insulele Seychelles
Daca cautati o plimbare de vis, insula Digue este locul ideal. Autentica si traditionala, aceasta pare sa se fi pierdut in timp, ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat de-a lungul istoriei. Este calma si linistita, cu numeroase atractii, cum ar fi parcuri, scuba diving si pescuit.Limbile vorbite in insulele Seychelles sunt engleza, franceza si Seychellois Creole. Deci, atat francofonii cat si anglofonii pot sa se relaxeze aici, in perfecta armonie si liniste. Cele mai piperate preturi si perioadele cele mai aglomerate ale anului sunt lunile decembrie, ianuarie, iulie si august.