La pescuit de rechini

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPescuit
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7209

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pescuitul de rechini este una dintre cele mai incitante tipuri de pescuit pe care le-ati putea incerca vreodata si li se adreseaza doar pescarilor hotarati, puternici si neinfricati si celor care sunt gata pentru cea mai mare descarcare de adrenalina din viata lor. Exista multe specii de rechini care se pot pescui, de la rechinul lamaie, la rechinul tigru si la marele alb. Rechinii traiesc in aproape orice tip de apa sarata, cam in orice locatie. Locuri bune de a cauta rechini sunt cele din jurul recifelor unde se ascund pesti mai mici, cu care acestia se hranesc. S-au mai intalniti rechini si in jurul barierelor de nisip. Daca sunteti novice in pescuitul de rechini, iata unele sfaturi care va vor ajuta sa va pregatiti din timp:

* cand iesiti la pescuti de rechini, asigurati-va ca aveti un echipament puternic. Nu va lasati surprins daca prindeti un rechin care cantareste peste 130 kg. Este foarte important sa aveti un fir puternic care sa sustina cel putin 45 de kg si o undita care nu se va rupe odata ce ati prins un peste mare.

* luati cu dvs niste halci de carne pe care sa le aruncati in apa pentru a atrage rechinii. Sunt creaturi curioase cu simturile foarte dezvoltate si pot simti orice miros iesit din comun. Odata ce rechinii se aduna in jurul halcii de carne, vor fi gata sa se hraneasca cu momeala dvs.

* inarmati-va cu mai multe undite si de mai multe marimi, daca se poate. Se poate ca una sa se rupa si nu veti vrea sa va intoarceti acasa pentru ca nu aveti cu ce sa pescuiti.

* una dintre cele mai bune metode de a prinde un rechin este de a pescui macrou inainte de a pescui rechini. Folositit macroul drept momeala pentru rechini.

* cand mergeti la pescuit de rechini, nu uitati harponul. In cazul in care pastrati rechinul si nu-l eliberati inapoi in mare, veti avea nevoie de unul pentru a-l ridica in barca.

* o alta metoda productiva este sa pescuti pe timp de noapte, deoarece rechinilor le place sa se hraneasca noaptea.