Influenta divortului asupra copiilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5949

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ca iubirea dureaza trei ani sau, de foarte multe ori nici atat, n-ar trebui sa fie o veste noua pentru nimeni. Ca iubirea se consuma repede si de cele mai multe ori lasa roade, si-anume prunci, la fel. Totusi, aceste fiinte care iau nastere uneori din neatentie sau prea multa pasiune, nu sunt precum niste obiecte de care te scapi a doua zi. Iar daca familia, viitoarea familie sau cea care nu va deveni niciodata familie, decide sa-i pastreze, incepe nu doar o viata noua ci si un fel de chin. Divortul e ca o boala grea, dar ascunsa, un vierme ce creste incet sau prea repede si te consuma, dar ii ataca si pe cei din jur.

Oamenii au inceput sa se aprinda si sa se lege prea repede. De asemenea, tot mai multi uita sa faca diferenta dintre o aventura si un suflet pereche. Se ajunge astfel la legaturi si casatorii tot mai pripite. Se cunosc de doua luni si s-au mutat impreuna. Dupa inca trei luni ii vezi, probabil, in fata Starii Civile. El e putin crispat, iar ea rotunjoara, neamurile fericite, insa divortul bate la usa.

Cand privim in jur avem momente in care nu ne mai dam seama cum de au reusit parintii nostri sa stea uniti atatia ani, cu-atat mai mult cu cat observam ca n-au facut-o doar pentru fructele pasiunii lor. Iar cand mai vezi cate un cuplu antic pe strada, ai impresia ca ai coborat cu totul in trecut. Nu poti decat sa te inclini, iar daca speri sa ai parte de asa ceva, devii mai mult decat indraznet.

Nu inseamna ca iubirile de lunga durata sunt imposibile, insa oamenii au inceput sa se bazeze mai mult pe jocuri, sa aplice teste incarcate cu indiferenta, ignoranta si sa uite un lucru foarte important, sa comunice. Ori cu interpretarile in carca, nu poti convietui prea mult si se ajunge, inevitabil, la un divort.

Copiii nu inteleg si nu vor intelege pana la o anumita varsta de ce tati nu mai vine pe acasa sau mami nu ii mai asteapta cand ies de la scoala. Primele persoane pe care ei le vad cand sunt mici si le vor aminti mereu legate si n-ar concepe o separare a lor. E greu sa cresti fara un parinte, cum e greu si pentru un parinte sa ajunga, peste noapte, si mama si tata.

Cel mai dificil e atunci cand esti nevoit sa-ti cari copilul dupa tine prin tribunale si sa-i oferi o experienta care, categoric, il va marca pentru ceva vreme. E mai mult decat suficient sa fie nevoit sa-si mute cortul in weekend la mama sau la tata, sa nu aiba cu cine merge la meciuri sau la cumparaturi sau compunerile lui de la scoala despre familie sa devina mai sarace.

Sunt prea multe nevoi ale copilului care vor ramane neimplinite in urma divortului, iar pentru ca orice copil sa creasca frumos, e nevoie si de mama si de tata. Altfel n-ar mai exista familie si nici copilul n-ar mai avea ganduri de-a forma una la un moment dat. Ca multi vor deveni iintre timp nversunati ori pe mama, ori pe tata sau ii vor cauta in toate persoanele pe care le intalnesc.

Scosi din armonia lor si aruncati intr-un drum imaginar unde nu-si dau seama ce cale trebuie sa aleaga, acestia sunt parca exclusi dintr-un trai normal al societatii noastre. Iar crunt e ca nici macar o lacrima pura ori un scancet, nu mai pot rezolva nimic. Situatia a fost clarificata, uneori, inainte ca o fiinta noua si plina de sperante sa se nasca.

Fara o legatura prea fericita cu acest caz care ne sare-n ochi, nu putem sa nu amintim de divortul fostei familii Columbeanu. Dincolo de intrigi, scandaluri si alte titluri de tabloid, ne putem da seama ca este un copil la mijloc. Saltat ca o minge de tenis dintr-o custodie fictiva in alta, copilul a ramas intr-un final in bratele mamei. Ori toata suflarea productiilor de scandal uita de emotia unor fiinte nevinovate si se avanta in analizarea unui subiect ce n-ar trebui sa-si faca loc in casele noastre prin tubul micului ecran.