Holocaust

Holocaust

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari17370

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce inseamna holocaust?
Termenul de holocaust se refera la uciderea a 6 milioane de evrei de catre nazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Unul dintre cele mai brutale genocide la care omenirea a fost martor, holocaustul a dus la incarcerarea si exterminarea sistematica a 6 milioane de evrei deoarece nazistii credeau ca acestia sunt de rasa inferioara.
Aceasta cruciada importiva evreilor in Germania nazista a fost raspandita de catre dictatorul nazist, Adolf Hitler. Atunci cand Hitler a luat puterea in Germania, el a introdus diferite legi care erau clar impotriva evreilor. O asemenea lege a fost Legea Nuremberg in care evreilor li se lua cetatenia germana. Oameni de stiinta ce au studiat holocaustul, se refera la acea Germanie Nazista ca si "Statul Holocaustului", ceea ce inseamna ca fiecare birocrat nazist a fost implicat in aceasta conspiratie intr-un fel sau altul.
Unde a avut loc Holocaustul?
Tabere de concentrareMajoritatea surselor care dau informatii cu privire la holocaust sunt datate din 1941 pana in 1945. In afara de Germania, alte tari implicate in masacrarea evreilor sub indrumarea nazistilor, sunt: Polonia, Austria, Romania, URSS, Belgia, Cehoslovacia, Ungaria, etc (tari aflate sub ocupatia germana). Perioada dintre 1942 si 1945 a fost marcata de atrocitati si exterminari de evrei in tabere de concentrare al nazistilor. Acest plan sistematic a inceput in 1933, o data cu instaurarea nazismului in Germania. Intregul progres al holocaustului poate fi categorizat in mai multe activitati, ce includ identificarea si segregarea evreilor, relocarea evreilor in tabere de concentrare a holocaustului si exterminarea acestora la o scara mare. In realitate. multi dintre oficialii ce erau implicati in acet plan nu au fost constienti de marimea aceestei operatii.
Dupa ce pentru o perioada lunga au fost subiectul opresiunii naziste, violenta s-a declansat in noapte de 7 noiembrie 1938. Interesant este ca noaptea de 7 noiembrie, cand actele violente impotriva evreilor au inceput, este cunoscuta ca si Kristallnacht (ce inseamna Noaptea Paharului Spart). In zilele ce au urmat, evreii au fost adunati din toate regiunile ocupate de nazisti si adusi in tabele de concentrare, unde aveau conditii mizere. Multi evrei au murit in timpul transportarii in aceste tabere, altii au murit in conditiile mizere din tabere, iar cei care au reusit sa supravietuiasca au fost exterminati. Nazistii au dus crimele pana la extrem, omorand evreii in masa, prin gazare. Acest eveniment tragic a ajuns la sfarsit in 1945 cand fortele Germaniei au fost infrante in cel de-al doilea razboi mondial. Aceasta infrangere a venit prea tarziu pentru cei 6 milioane de evrei.
Prin termenul de holocaust cel mai adesea se intelege uciderea celor 6 milioane de evrei, insa unii oameni de stiinta cred ca ar trebui sa cuprinda si alte milioane de oameni de diferite rase ce au fost omorati intr-o maniera similara.