Hideo Shima

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4552

Voteaza & Distribuie

Descriere

La 18 martie 1998 moare Hideo Shima (nascut pe 20 Mai 1901), inginer japonez, care a proiectat si supervizat constructia primului tren de mare viteza din lume (denumit "glontul"), legand Tokyo de Osaka.

A inceput sa fie folosit in octombrie 1964, deplasandu-se cu o viteza de 138 de mile/ora. Calea ferata folosita a deschis o noua era in transportul terestru (generatia actuala de trenuri atinge viteze de 169 de mile/ora). Shima a condus programul de dezvoltare spatiala a Japoniei pana in 1977, la Agentia Nationala de Dezvoltare Spatiala a Japoniei.

La inceputul carierei sale, Shima a muncit mult pentru a dezvolta din ce in ce mai mult locomotivele cu aburi, culminand cu proiectarea modelelor antebelice 2-8-2 D51 si D52, pentru transport de marfa si a modelului postbelic, 4-6-4 C62 pentru trenuri de pasageri. Ulterior, a dezvoltat o forta motrice electrica distribuita de-a lungul intregii lungimi a trenului, dobandindu-se astfel o putere mai mare pentru trenurile formate din mai multe unitati, fara a se distruge sinele si structurile.