Harley Davidson si celebrul logo

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8758

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi compania Harley Davidson a inceput ca producator de motociclete, acum este un brand pentru mult mai multe produse. Logoul Harley Davidson nu este vazut azi numai pe motociclete, ci si pe tricouri, catarame, pixuri, afise, imagini de fundal etc. Astazi logoul ramane un semn puternic si celebru in randul tinerilor si in special al barbatilor, inspirat fiind de dragostea nemuritoare pentru motociclete si automobile.

Compania Harley Davidson a fost infiintata de William S. Harley in 1902. Impreuna cu Arthur Davidson, au asamblat prima lor motocicleta cu doi cilindri, marcand inceputul Harley Davidson. Logoul a fost creat in 1910 si de atunci nu a evoluat prea mult si este renumit in intreaga lume.

Elemente de design ale logoului Harley Davidson:

Caracterul uniform si simplitatea logoului Harley Davidson sunt o dovada a succesului sau, a cresterii, dezvoltarii si popularitatii sale din ultimii 100 de ani. Logoul este compus dintr-o bara care traverseaza un scut, iar culorile au fost mereu negru, alb si portocaliu, culori care ofera un contrast puternic. Fundalul ramane negru, in timp ce fonturile sunt scrise cu portocaliu si alb. Literele sunt toate majuscule, cele din bara avand aceeasi dimensiune, iar in scut, dimensiunea literelor urmareste conturul lui.

Printre cei mai celebri motociclisti Harley Davidson se numara Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor – care a primit o Harley Purple Passion, Peter Fonda – unul dintre cei mai celebri iubitori ai acestei motociclete, mai ales datorita filmului Easy Rider, Malcolm Forbes, fondatorul revistei Forbes, care adora sa le faca prietenilor sai cadou cate un Harley Davidson, Jay Leno, Elvis Presley, Mickey Rourke, Tina Turner si sa nu-l uitam pe Arnold Schwartzenegger in Terminator.