Ghidul practic al celor care au nevoie de servicii funerare

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti, Servicii Funerare
Ultima actualizareLuni 25 februarie 2019
Vizualizari942

Voteaza & Distribuie

Descriere

Educatia romanilor in ceea ce priveste decesul tine mai degraba de aspectele cunoscute prin prisma traditiilor si a dogmelor bisericesti. Nu se vorbeste despre asta, ca si cand ar exista o lege a universului care atrage raul fix spre cel care se intereseaza mai mult despre subiect. Ce-i drept, oamenii se preocupa de cele lumesti si nu au motive pentru care sa se intereseze de servicii funerare mult prea devreme. Cand este cazul insa, se panicheaza sau nu stiu ce sa aleaga.

La momentul oportun, a alege intre agentiile cu servicii funerare in Colentina sau pentru o aumita zona a capitalei este o adevarata provocare. Iata si primul sfat: alegeti pe cei care pot asigura promptitudine, indiferent de locatie. Costurile unei inmormantari in oras sunt destul de mari, mai cu seama cand vine vorba de un loc de veci. Asadar daca tot se va impune ca inhumarea propriu zisa sa aiba loc in provincie, atunci nu va conta la fel de mult unde se situeaza agentia de pompe funebre.

Totusi, este de preferat sa va orientati spre cei care pot asigura prestarea serviciilor pe toata raza Bucurestiului. Spre exemplu cei de la Adysim dispun si de flota de masini si de o echipa ce poate actiona in timp util oriunde este solicitata.

Ce tipuri de servicii funerare alegeti

In primul rand, trebuie spus ca in clipele imediate de dupa deces trebuie sa obtineti primul act si anume cel de constatare a decesului. Daca acest lucru se intampla intr-o unitate spitaliceasca, sunteti scutiti de acest lucru. In caz contrar, acesta este primul serviciu de care aveti nevoie, deci o prima solicitare trebuie facuta la o agentie de pompe funebre in Bucuresti sau in orasul de provenienta. Nu toate, dar mare parte dintre acestea colaboreaza cu medici ce pot oferi costatarea imediata a decesului.

Urmeaza nevoia de preluare a decedatului si de imbalsamare. Nu va sustrageti acestei practici. Este chiar recomadata si impusa de lege. Aceasta conserva trupul neinsufletit, ceea ce face ca mirosul si efectele de descompunere se vor instala mai greu, datorita imbalsamarii. Ori la o persoana ce a fost bolnava sau in perioade de vreme torida, imbalsamarea este o nevoie absoluta. Ce trebuie sa stiti - puteti salva costuri daca se poate realiza imbalsamarea in morga mobila. Acest lucru va scuti plata unui drum catre spatiul agentiei dedicat imbalsamarii si ulterior transport inapoi, unde trupul neinsufletit este depus pentru priveghere.

Transportul, o alta grija


Firmele de profil asigura transportul defunctului pe toata durata zilei la evenimentul funerar. Acest lucru trebuie sa aiba loc cu o masina special amenajata. Specificati concret cate drumuri sunt de facut. Unele agentii dispun si de flota de masini pentru a asigura transportul celor care fac parte din cortegiul funerar de asemenea. Pentru situatiile in care ultimul drum este unul destul de lung, vor fi necesare masini cel putin pentru cei care suporta mai greu timpul indelungat de parcurs pe jos.

Servicii pe baza de talon de pensie

Agentiile de pompe funebre se pot ocupa inclusiv de alegerea unui loc de veci, de realizare a unui monument funerar, de acte pentru a intra in posesia ajutorului de inmormantare sau chiar si de pregatirea unei incinerari in loc de clasica inmormantare.

Pentru cei care nu stiu, se poate opta pentru achitarea unor servicii funerare cu talonul de pensie al defunctului, daca acesta avea statut de pensionar. Este ca si cand luati in avans plata acelui ajutor de inmormantare - pentru ca se deconteaza dupa ce faceti si dovada cheltuielilor, adica dupa ce din buzunarul propriu ati platit cele necesare. Unele agentii de servicii funerare au pachete in care cumuleaza cel putin cele strict necesare, adica sicriu, cruce si o coroana precum si alte accesorii, ce se pot plati doar cu talonul de pensie. Altele sunt mai generoase in continut si permit plata cu talonul plus alte sume.

Nu uitam nici de accesoriile funerare, de la prosoape la lumanari, doliu si alte astfel de produse. Se pot achizitiona la fel de usor de la agentiile cu pricina. Pentru ca tabloul sa fie complet, tot ei va pot consilia despre ce coroana sa alegeti, ca forma, tip de flori si mai ales ce mesaj funerar sa fie si cel potrivit. Aparte de serviciile religioase, agentiile de pompe funebre pot asigura toate cele necesare pentru organizarea unei inmormantari sau chiar incinerari.