Ghid despre cum sa-ti promovezi afacerea intr-un mod creativ cu ajutorul printului pe materiale rigide

Ghid despre cum sa-ti promovezi afacerea intr-un mod creativ cu ajutorul printului pe materiale rigide

Detalii

CategoriiRegional
Taguriprint digital, Publicitate
Ultima actualizareVineri 29 iulie 2022
Vizualizari88

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gasirea unei tipografii care sa ofere servicii de print pe materiale rigide iti permite sa ai controlul creativ, economisind in acelasi timp si bani. Astfel, ai flexibilitate totala pentru lucrarile de print pe materiale rigide esentiale pentru afacerea ta. Indiferent daca vrei sa imprimi bannere, afise, desene arhitecturale, harti extinse, afise pentru expozitii comerciale si alte documente de format mare, o tipografie specializata in print large format iti permite sa imprimi pe o gama larga de materiale.

Cand vine vorba de performanta lucrarilor de imprimare, materialele utilizate sunt cruciale. Furnizorii de imprimare trebuie sa distinga care substrat va oferi cel mai bun rezultat atunci cand se ocupa de aplicatii imprimate digital.

Iti poti promova afacerea intr-un mod creativ cu ajutorul printului pe materiale rigide. Exista tipografii care imprima pe majoritatea substraturilor disponibile utilizate in industria tipografica si dedicate publicitatii, informatiilor si aplicatiilor decorative. Printurile UV de format mare sunt folosite ca elemente in comunicarea vizuala. Ele functioneaza cel mai bine ca elemente grafice si marcaje temporare sau pe termen lung. Daca esti in cautarea unor oportunitati interesante de a-ti promova produsul, compania sau evenimentul, print pe materiale rigide face posibil acest lucru. Aceasta tehnologie ofera flexibilitate si cea mai inalta calitate.

Pe ce materiale se poate imprima?

O tipografie care este specializata in print pe materiale rigide va avea o flexibilitate a printerelor si va putea imprima pe orice tip de material rigid cu grosime de pana la 5,08 cm, precum: Hartie si carton (carton ondulat, GC, carton duplex, cartoane speciale, etc), PVC si derivate PVC – (FOREX, FOAM, DISPA, STADUR, PLEXIGLASS, KAPP, ACRILIC, POLICARBONAT, etc), lemn si derivate din lemn (HDF, MDF, PAL, HPL, etc), metal si derivate din metal (ALUBOND, sticla).

Print pe materiale rigide – aplicatii

Aplicatiile sunt multiple, print pe materiale rigide fiind folosit in mod uzual pentru realizarea de produse precum:

 • Modele pe imbracaminte
 • Dispozitive medicale
 • Autocolante
 • Etichetele produselor
 • Bannere
 • Marfuri
 • Modele de tesaturi textile
 • Produse sportive
 • POSM
 • Ambalaje carton si cutii personalizate
 • Signalistica
 • Sisteme de afisaj pentru promovare indoor sau outdoor.

Practic, exista posibilitatea de a printa pe orice tip de material rigid sau flexibil, indiferent daca vorbim de industria productiei publicitare sau de alte industrii precum industria sticlei, a mobilei sau a pielariei.

Avantajele utilizarii print pe materiale rigide

Te faci remarcat fata de concurenti

Cand decizi ca iti doresti print pe materiale rigide, aminteste-ti ca exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a atinge anumite obiective. Aceste obiective includ comunicarea mesajului tau eficient si rapid, atragerea cumparatorilor. In mod ideal, ambalajul trebuie sa aiba un impact suficient pentru a se putea evidentia de concurentii tai. Una dintre cele mai bune moduri prin care te poti remarca este sa imprimi pe materiale rigide.

Clientii percep produsele ca fiind de calitate superioara

Cu toate optiunile disponibile acum pe piata, este mai important sa alegi print pe materiale rigide care sa iasa in evidenta. Aceasta serveste ca o prima impresie buna si poate reflecta in mod corespunzator produsul si imaginea marcii tale. Multi consumatori percep produsele care sunt in ambalaje de inalta calitate ca fiind la standarde superioare si, de asemenea, pot insufla incredere in brand. Calitatea ambalajului joaca, de obicei, un rol urias atunci cand vine vorba de construirea increderii in brand. Acest lucru poate determina achizitiile repetate si disponibilitatea de a cheltui mai multi bani pe un produs.

Print pe materiale rigide este durabil

Modelele create prin print pe materiale rigide sunt, in general, mai durabile decat modelele digitale sau modelele create prin presa termica. Acest lucru se datoreaza faptului ca print pe materiale rigide implica utilizarea unor straturi groase de cerneala pe care materialul suprafetei le absoarbe. Astfel, desenele devin mai durabile, mai ales atunci cand sunt expuse direct la lumina soarelui. Desenele digitale se estompeaza frecvent dupa o anumita perioada de timp in care sunt in contact cu lumina soarelui.

Perfect pentru volum mare de imprimare

Daca doresti sa imprimi un numar mare de produse de marca, cu siguranta ar trebui sa utilizezi print pe materiale rigide. Facand acest lucru, materialele pentru imprimare trebuie configurate o singura data. De asemenea, print pe materiale rigide este o metoda rentabila decat alte tehnici, cum ar fi imprimarea digitala, care este de obicei oferita la un tarif fix.

Creeaza modele unice si autentice

Print pe materiale rigide poate crea o iesire vizuala diferita in comparatie cu imprimarea digitala. Cerneala este de obicei aplicata mai gros, rezultand culori mai durabile, mai luminoase si mai vibrante, chiar si pe fundaluri mai intunecate.

Tehnologia digitala a transformat lumea si a deschis noi frontiere artistice, creand diferite tehnici care extind orizontul artistilor sporind creativitatea in diferite forme pe care nu ne-am imaginat niciodata ca ar fi posibile.