Alegerea unui centru de printare

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2805

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca nu pare o decizie extrem de importanta, in alegerea furnizorului de servicii de printare si copiere trebuie sa se tina cont de anumite criterii.

In primul rand, trebuie sa stabilesti care sunt necesitatile tale (tipul documentelor, volumul, eventuale cerinte speciale), iar in functie de acestea te poti orienta catre un centru de copiere sau catre o tipografie. Daca alegi sa cauti un centru de printare, urmatoarele criterii s-ar putea sa-ti fie utile:
- Vizibilitatea online. Un centru care se respecta are un website in care regasesti o prezentare a companiei, a serviciilor, preturile si facilitatile oferite, datele de contact pentru a putea fi contactat cat mai usor.
- Serviciile oferite. Pe site veti gasi listate toate serviciile pe care firma le furnizeaza, astfel vei putea sa vezi daca acestea vin in intampinarea nevoilor tale.
- Orientarea catre client. Modul in care esti abordat de reprezentantii companiei este un indicator destul de important asupra stilului relational pe care acestia il abordeaza, modul de interactionare cu clientii, disponibilitatea, profesionalismul si seriozitatea lor. Este important cat de usor poti trimite o comanda, modul in care iti este prezentata oferta serviciilor, prezentarea detaliilor si a optiunilor pe care le are clientul.
- Extensia serviciilor. Daca ai gasit un centru care are servicii extinse si ofera avantaje deosebite (cum ar fi de exemplu preluarea si livrarea gratuita a materialelor prelucrate), ar trebui sa menti o legatura stransa, deoarece aceasta arata deschidere, disponibilitate si profesionalism.
- Preturi competitive. O oferta de preturi avantajoasa este si ea importanta, pentru ca te ajuta sa-ti reduci cheltuielile, iar daca optezi pentru o colaborare de lunga durata, fidelitatea ta va fi rasplatita si vei avea si mai multe avantaje.
- Rapiditatea serviciilor. Se intampla sa fi in criza de timp si sa ai nevoie urgent de materiale. Orienteaza-te catre centre care sunt flexibile in ceea ce priveste programul si care sunt dispuse sa se plieze pe nevoile clientului pentru ca acesta sa fie multumit de serviciile oferite. In aceste situatii este recomandat chiar un parteneriat stabil pentru a avea siguranta unui furnizor de incredere.
- Recomandari. Ii poti intreba pe cunoscuti (prieteni, parteneri, colaboratori) detalii referitoare la firma pe care vrei sa o contactezi. Poate ca nu vei obtine multe informatii concrete, dar vei avea macar ocazia sa discuti cu cineva care colaboreaza cu firma respectiva.
Analizand criteriile de mai sus, poti vedea daca centrul de copiere pe care vrei sa-l contactezi va fi in conformitate cu nevoile tale, daca serviciile pe care le ofera se pliaza pe specificul companiei tale si daca vrei sa realizezi un parteneriat de durata.
Roxana Clinciu- PrintMag
031.425.68.19