Gata balu? Nici vorba, tocmai incepe!

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3562

Voteaza & Distribuie

Descriere

S-a tras cortina peste Campionatul European, iar concluziile finale incep sa curga.

A fost Spania de neoprit? Italia a dezamagit? Grecia s-a facut de rusine? Romania putea mai mult? Franta a fost o deziluzie totala? Ce s-a intamplat cu Olanda si Portugalia? Intrebari si iar intrebari si o multime de raspunsuri.

Razboinicii nemti? Navalitorii ,,otomani"? Distrugatorii italieni? Surprinzatorii greci? Luptatorii croati? Tehnicii portughezi? Rapizii batavi? ,,Militarii" sovietici? Niciunii dintre acesta nu le-au rezistat spaniolilor care au intruchipat toate calitatile enumerate mai sus.

Ibericii au jucat spectaculos, au mizat totul pe cartea atacului, au navalit spre poarta adversa precum un adevarat tavalug, au distrus jocul rivalilor printr-un presing si o posesie naucitoare. Nimeni nu a reusit sa darame taurul spaniol care si-a continuat linistit drumul spre marele titlu, lasand in urma toate obstacolele aparute in cale.

Nu numai baietii antrenati de Aragones au impresionat placut la EURO, ci si ienicerii cu a lor spirit de sacrificiu si incredere in sansele proprii pana in ultimele secunde, germanii cu obisnuita masinarie exacta, rusii cu surprinzatorul stil ofensiv, portughezii cu talentatele lor vedete, dar si unitatea croata si spectaculozitatea ,,Portocalei Mecanice".

Gata balu’ si revenim iarasi la oile noastre. La valizele cu bani ale lui Gigi, la certurile dintre Mitica si Lupescu, la dansul de Shakira al lui Borcea, la plangaciosul Copos, la guralivul Iancu, la bataile dintre huligani si jandarmi. Sa nu uitam de declaratiile incendiare si razboinice de dinainte de meci, de ritmul ,,alert" al partidelor, de simularile care mai de care mai comice, de fragmentarile de joc ale arbitrilor la orice atingere de deget, de injuraturile deocheate, de tragerile de timp grosolane… Ce mai, o splendoare adevarat! De fapt, stati ca am gresit! Nu e gata balu’, ci tocmai incepe!