Filtre anti-magnetita centrale termice - ce sunt si unde se monteaza?

Filtre anti-magnetita centrale termice - ce sunt si unde se monteaza?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricentrale termice
Ultima actualizareJoi 16 aprilie 2020
Vizualizari129

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un filtru antimagnetita este unul dintre cele mai eficiente moduri de a indeparta particulele feroase din circuitul pentru incalzire. Se monteaza pe tevile de la centrala termica si extrag namolul si malul din apa pentru a evita depunerile sau infundarea tevilor.

De ce sunt necesare filtrele antimagnetita

Daca utilizezi un filtru antimagnetita, vei face atat filtrearea magnetica, cat si filtrarea mecanica utilizand site de minim 800 de microni. Cu ajutorul unui astfel de filtru montat la centrala vei avea o serie de beneficii importante:

  • Sistemul de incalzire este mult mai eficient;
  • Facturile de incalzire se dimineaza;
  • Scad riscurile de reparatii foarte costisitoare in centrala;
  • Creste cu mult durata de viata a centralei;

De ce apar namolul si malul?

In timp ce apa trece prin conductele metalice, prin calorifere si centrale se formeaza rugina. In momentul in care rugina se combina cu mizeria si cu alte impuritati se va forma namolul si apa va capata o culoare inchisa. Daca namolul impreuna cu particulele metalice nu sunt scoase din instalatie ele pot afecta sistemul de incalzire caz in care apar urmatoarele efecte:

  • Zgomot din centrala termica si din calorifere;
  • Caloriferele se incalzesc extrem de greu;
  • Apa este de culoare inchisa;
  • Centrala se defecteaza.

Pe termen lung, centrala termica nu mai functioneaza corect. Facturile la incalzire sunt primele care cresc si in cel mai rau caz este posibil sa fie necesar sa se schimbe toata centrala. Acumularea de mal si namol sau magnetit in calorifere determina portiuni care nu se vor mai incalzi si circulatia insuficienta. Magnetita este creata prin oxidarea metalelor si de foarte multe ori provine dintr-un numar variat de surse incepand de la tevile din circuitul de incalzire, calorifere si chiar impuritati. Pentru ca periodic instalatia este incarcata cu apa sau aerul poate intra prin anumite locuri este recomandat sa existe un filtru antimagnetita disponibil.

De ce ar trebui sa fie cumparat un filtru antimagnetita bun?

Filtrul antimagnetita opreste toate particulele metalice si nemagnetice care pot sa defecteze pompa de la centrala sau pot infunda schimbatorul in placa. De asemenea, un astfel de filtru are garnituri de etansare EPDM si nu necesita garnituri noi atunci cand trebuie sa fie curatat, ceea ce este benefic atat pentru instalator cat si pentru beneficiar.

Se monteaza foarte usor prin setul de racordare care este inclus. Filtrul se poate monta datorita dimensiunilor mici pe returul centralei termice cu scopul de a ii proteja componentele. Exista si scheme de montaj care vin la pachet cu aceste filtre antimagnetita si pe care instalatorul le va urma.

Montajul are loc usor pentru ca filtrele cumparate de pe Shop Einstal vin la pachet cu accesoriile. De asemenea, aceste filtre se pot monta pe orice tip de teava. Ceea ce este cel mai important, daca nu stii care filtru este potrivit pentru tine, urmand linkul de mai sus vei putea intra in legatura cu o echipa de specialisti care sa iti ofere consultanta gratuita pentru a alege cel mai bun produs.