Fierul forjat si diversele modele

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari994

Voteaza & Distribuie

Descriere


Daca ti-ai zis ca din fier forjat nu se pot realiza multe modele si cu bun-gust, sa stii ca te-ai inselat. Fierul forjat poate fi modelat in diverse forme, aratand de fiecare data ca nu este decat in aparenta un metal dur, rece. Fierul forjat emanand eleganta, rafinament si bun-gust. Iar modelele din fier forjat te captiveaza pe loc si nu incetezi sa le mai privesti. Iata ca fierul forjat poate crea un efect vizual placut in comparatie cu un mobilier si diverse elemente decorative din lemn.


Cum se obtin modelele din fier forjat

Una dintre metodele obtinerii frumoaselor modele din fier forjat este desenul direct pe bancile de lucru, la scara reala, pentru ca mai apoi peste desenul realizat sa fie suprapusa manufactura din fier forjat. Se procedeaza asa pana la obtinerea formei dorite, insa nu este vorba numai de munca bruta si atat. Fierul forjat cere multa precizie, atentie, perseverenta si un simt estetic dezvoltat pentru a fi modelat in diverse forme. Afinitatea pentru lux nu este suficienta pentru obtinerea unor modele frumoase din fier forjat. Si asta pentru ca obtinerea unor modele spectaculoase din fier forjat necesita o atentie acordata fiecarui detaliu in parte.


De ce am spus ca nu este usor sa modelezi fierul forjat? Nu neaparat pentru ca este un metal dur, dar modelele desavarsite necesita o echipa buna de designeri si forjori. Toti acestia trebuie sa lucreze impreuna, pentru ca astfel sa obtina modelele dorite din fier forjat.


O alta metoda pentru obtinerea de modele de-a dreptul incredibile din fier forjat o reprezinta comandarea de banci speciale si a unui design desavarsit, pe scara larga, pentru a obtine forma dorita din fier forjat. Procedand asa, se executa modelul dorit din fier forjat. Iata de ce fierul forjat isi pierde usor-usor eticheta de metal dur odata ce este preluat de o echipa bine pregatita, care il transforma in opera de arta.


Unul din avantajele fierului forjat il constituie flexibilitatea. Astfel, fierul forjat putand fi modelat respectand masurile, modelele si culorile precizate de client. Toate aceste lucruri nu se intampla in cazul fabricarii accesoriilor din lemn, dar si a mobilierului. Si asta pentru ca din fier forjat se pot face de la porti, garduri, grilaje pana la sfesnice.


Apreciat de designeri celebri

Usor-usor fierul forjat devine o moda printre multi patroni de magazine de prestigiu, indiferent de marfa comercializata, incaltaminte, imbracaminte etc. Iata de ce creatori renumiti au optat pentru mobilier din fier forjat si accesorii din fier forjat sa le infrumuseteze magazinele.


Nu numai ca schimba atmosfera, clientii fiind placut surprinsi sa vada ca lemnul nu mai este la moda, dar fierul forjat poate sa "indulceasca" atmosfera.


Modelele uzitate

Cele mai indragite forme din fier forjat fiind "S", "C", elemente de tip "frunza" si "buton".Totusi, s-a observat o preferinta a clientilor pentru modelele din fier forjat de tip "spirala" si "curba".


Astfel, fierul forjat poate fi o alegere pe cinste pentru decorarea caminului, gradinii sau curtii, fiind create tot felul de obiecte din fier forjat cu modele executate in minutiozitate, ceea ce denota rafinament, bun-gust si profesionalism.