Fara sare in bucate

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2246

Voteaza & Distribuie

Descriere

sarePe orice canal de televiziune am muta, nu se poate sa nu prindem macar o data indemnul conform caruia trebuie sa reducem consumul de sare (si alcool, si grasimi, dar azi ne ocupam de sare).



Specialistii au stabilit ca doza de sare adminsa pe zi este de 7 grame. Evident ca aproape toata lumea incalca aceasta regula si ori exagereaza cu sarea, imbracand orice fel de mancare intr-un strat alb, ori sareaza pentru gust.



E de la sine inteles ca trebuie sa faceti ceva in aceasta privinta, adica aceasta cantitate de sare trebuie redusa. Cateva sfaturi:



Papilele gustative sunt proiectate sa se invete rapid cu noile schimbari. Va va lua in jur de 15 zile sa va obisnuiti cu o cantitate mai mica de sare.



Unele produse contin in compozitia lor sare, asadar trebuie evitate cat mai mult. Ketchup-ul poate fi inlocuit cu succes de sucul de rosii, iar otetul cu lamaia.



Alimentele proaspete nu contin sare cum contin semipreparatele, deci alege-le pe primele



Pune sare in mancare in timp e gatesti, nu cand e deja in farfurie. Alimentele vor absorbi sarea si nu vei mai simti nevoia sa pui si mai multa pentru gust.



Daca solnita ta e deschisa, inlocuieste-o cu una cu capac cu gauri. Cat mai mici. Te pacalesti singur, dar functioneaza.



Ierburile aromatice, gen busuioc, oregano, rozmarin, marar sunt excelenti inlocuitori ai sarii. Foloseste-le si o sa uiti de sare.