Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel

Detalii

CategoriiSanatate, Sport
Tagurisport
Ultima actualizareLuni 1 iulie 2019
Vizualizari1703

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tot mai des este intalnit termenul de exercitii Kegel. Ele cuprind o serie de exercitii care au scop principal intarirea musculaturii pelviene si nu numai. Sunt indicate intr-o serie de afectiuni atat la barbati cat si la femei. Femeile care se bucura de acest “tratament” sunt lauzele sau femeile cu prolaps uterin, cele care au trecut printr-o cezariana sau o interventie chirurgicala de alta etiologie localizata abdominal, femei cu incontinenta la efort sau supraponderale.

De asemenea si barbatii se pot bucura de efectele benefice ale acestor exercitii. Categoria tinta carora le este adresata terapia sunt barbatii cu incontinenta urinara sau cei cu disfunctii erectile, ejaculare precoce, prostatita, cancer de prostata.

De asemenea exercitiile Kegel se adreseaza tuturor oamenilor sanatosi. A preveni e mult mai usor decat sa tratezi, precum dictonul latin ne spune: ”Praevenire melius est quam curare”. Exercitiile Kegel mai sunt numite si antrenament muscular pelvian.Tinta lor sunt muschii pelvieni cunoscuti si sub numele de muschii pubococcigieni.

Atat barbatii cat si femeile au acesti muschi in zona pelviana. Ei sustin toate organele noastre pelviene: intestinele, uretra, vezica urinara, uterul, vaginul, prostata. Cand suntem tineri, muschii in cauza ai bazinului sunt tari si puternici. Pe masura ce inaintam in varsta sau din cause medicale, muschii se intind sau se slabesc. Acest lucru poate afecta negative controlul vezicii urinare si viata sexuala atat la femeie cat si la barbat.

Exercitiile Kegel sunt asemanatoare cu exercitiile de fitness unde lucram grupe musculare ale bratelor, abdomen, spate. Doctorul Arnold, dar nu Schwarzerneger, Arnold Kegel, a conceput exercitiile care ii poarta numele la sfarsitul anilor 1940, pentru a ajuta femeile sa isi recapete controlul asupra vezicii urinare dupa nastere.

In timp s-a dovedit ca si barbatiilor se sunt foarte utile aceste exercitii, imbunatatind stima de sine si relatia de cuplu.