Echipamente necesare pentru deschiderea unei frizerii

Detalii

CategoriiInfrumusetare
TaguriFrizerie
Ultima actualizareLuni 21 noiembrie 2022
Vizualizari314

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a deschide o frizerie va fi necesar să parcurgi o multitudine de pași, de la participarea la un curs de frizerie acreditat, până la fundamentarea unui plan de afaceri, alegerea unui spațiu care să-ți asigure fluxul de clienți, obținerea autorizațiilor de funcționare și în final achiziționarea tuturor echipamentelor și produselor necesare activității de zi cu zi. În cele ce urmează dorim să-ți oferim mai multe detalii despre cel din urmă aspect, mai exact echipamentele necesare. Noi te sfătuim să lucrezi doar cu branduri de top de la importatori oficiali și magazine specializate. Dar ce produse va fi necesar să achiziționezi? Parcurge lista de mai jos și cu siguranță multe lucruri se vor clarifica!

1. Aparatură specializată
Când vine vorba de aparatură specializată ne referim la mașini, atât pentru tuns cât și pentru contur sau mașini de ras (shaving) și aparate de masaj capilar sau uscătoare de păr. Pe lista de accesorii ar fi bine să se regăsească inclusiv cuțitele pentru mașinile de tuns, lamele ceramice, folia pentru mașina de ras și diverse grătare pentru mașina de tuns, care îți vor eficientiza lucrul. Nu uita nici de reclamele luminoase care să atragă atenția clienților, dar nici de obiectele necesare pentru întreținerea aparaturii din frizerie precum uleiul și spray-ul de curățare. Poți găsi toate accesoriile și aparatura necesare într-un magazin pentru produse de frizerie specializat.

2. Foarfeci
Un frizer dibaci nu va tunde doar din mașină, ci va folos inclusiv foarfeci de tuns și de filat. Câteva seturi de foarfeci, în funcție de numărul de clienți pe care vrei să-i servești simultan, vor fi de ajuns pentru început, urmând să diversifici în funcție de tehnicile de tuns.

3. Perii și piepteni
Nu se știe niciodată ce preferințe vor avea clienții, așadar achiziționează atât piepteni, cât și diverse perii, fie pentru coafat, fie perii profesionale pentru fade. În acest caz, de mare ajutor sunt seturile de perii și piepteni profesionali.

4. Produse de îngrijire a părului, bărbii și mustății
Experiența dintr-o frizerie sau un salon nu se rezumă doar la tunsoare, ci și la cum vei aranja părul clientului înainte ca acesta să iasă pe ușa. De asemenea, trebuie să-i poți recomanda diverse produse, în funcție de nevoile și dorințele sale, pe care să le folosească și pentru îngrijirea de acasă. În acest sens n-ar strica să-ți faci un stoc permanent de ceară pentru păr și barbă, produse de grooming, gel/spumă/pudră volum pentru păr, diverse loțiuni și fixative, șampon și balsam, uleiuri, vopsea de păr sau chiar colonie. Pentru barbă și mustață vei lucra cu diverse tratamente pentru barbă, dar și perii de îndreptare și așa mai departe. Pentru bărbierit nu uita să achiziționezi pămătuf, un vas pentru spuma de ras, săpunul de ras, dar și crema, gelul de ras, aftershave-ul și evident briciuri și lame de ras. La final îți poți răsfăța clienții cu aparatură pentru tratamentul facial, măști sau scruburi.

5. Accesorii și consumabile
Pe lista accesoriilor și consumabilelor nu uita să incluzi: pelerine, clipsuri, arici pentru păr, suport de foarfeci, dispenser de lame și gulere, pulverizatoare, gripuri și organizatoare de grătare, precum și pudră de talc, gulere de frizerie, prosoape, mănuși și ceară depilatoare.

6. Mobilier
Vei vrea ca ai tăi clienți să stea cât mai relaxați, așadar răsfață-i cu cele mai bune scaune și scafe, suporturi și covorașe pentru picioare și canapele pe care pot aștepta. Nu uita nici de nevoile tale și include pe lista de echipamente mobilierul de frizerie, standul de prezentare și mobila de la recepție! Evident, în incintă trebuie să se regăsească și o trusă medicală, precum și produse certificate pentru dezinfecția salonului.

În cazul în care ai întrebări suplimentare sau ai nevoie de mai multe detalii, îți recomandăm să contactezi un reprezentant specializat pentru consiliere în alegerea produselor necesare și totodată potrivite pentru deschiderea propriului salon.

Sursa foto: pexels.com/photo/gray-hand-tool-1319459/