”Dințișorii veseli”

Detalii

CategoriiSanatate, Social
Taguricopii, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareLuni 2 decembrie 2019
Vizualizari820

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sute de copii din România au învățat despre importanța sănătății orale prin campania ”Dințișorii veseli”

Peste 900 de copii din România au luat parte la cea de a doua ediție a campaniei ,,Dințișorii veseli’’. Evenimentul a cuprins de această dată 10 orașe din țară, urmând ca în viitor numărul acestora să crească, pentru ca informațiile despre obiceiurile sănătoase să ajungă la cât mai mulți copii.

Dacă în primăvară, 327 de copii din 5 grădinițe au fost incluși în campanie, de această dată numărul copiilor a ajuns la 943. În luna octombrie, grădinițele din Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, București, Constanța, Pitești, Sibiu și Timișoara s-au bucurat de vizita echipei ,,Dințișorii Veseli’’, dar și a mascotei Crocodințilă. Prin cântece și sfaturi primite din partea medicilor stomatologi prezenți, copiii au învățat de ce igiena orală este importantă încă de la vârste fragede. De asemenea, aceștia au primit kituri utile pentru a pune în practică informațiile primite.

Astfel, echipa ”Dințișorii veseli” a informat sute de copii despre beneficiile unui periaj dentar executat corect și a altor pași importanți pentru o igienă orală sănătoasă, prin explicații captivante și creative. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 21 octombrie - 8 noiembrie, iar grădinițele participante au fost alese în urma procesului de votare desfășurat pe platforma dm-impreuna.ro

„Dințișorii veseli” este un program inițiat cu scopul de a educa preșcolarii cu privire la beneficiile igienei orale. Început cu o ediție pilot în primăvara anului 2019, programul aflat la finalul celei de-a doua ediții își propune să ajungă, în edițiile următoare, la cât mai multe grădinițe din țară. În acest fel, din ce în ce mai mulți copii vor beneficia de sfaturi utile și practice cu privire la sănătatea orală.