Dieta de la vis la realitate

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1483

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cui nu-i place sa leneveasca pe canapea in timpul liber? Bineinteles, in compania popcornului si privind cu invidie si criticand trupurile zvelte ale vedetelor de pe micile ecrane. Nu de putine ori ne suprindem criticandu-le pe vedete. Ba ca au mai slabit, cum sunt machiate, daca s-au asortat si in final ajungem sa ne criticam pe noi insine. Toate astea in timp ce mai gustam cate un chips si bem o gura de Cola rece.

Si asa patrundem in lumea viselor. Viitorul ni se pare foarte promitator iar zilele stralucitoare, ca si lumina de pe platoul lui Maruta. Ne propunem sa urmam o dieta stricta, sportul sa devina o activitate zilnica, sa ne administram 5 masti pe saptamana si sa adoptam zilnic tehnica cu dusurile alternative. Usor de zis! Ne imaginam cum peste doua saptamani sau maxim o luna, vom aparea ca niste vedete in cercul nostru de prieteni. Important e sa fie acolo cat mai multe fete. Intre timp nu uitam sa mai rontaim cate o floricica.

Dar daca ne vom intalni saptamanal cu ei nu vor observa nici o schimbare radicala. Iar noi ne inchipuim ca aparitia noastra sa aiba un impact coplesitor in ochii tuturor. De aceea ne gandim cum sa facem sa aparem neasteptate la un eveniment deosebit, stralucind de frumusete si prospetime, precum starurile din revistele modene! Evident ca nu neglijam nici tinuta. Trebuie sa purtam o costumatie noua, si sa fie haine din ultimul trend. Pentru asta avem grija sa ne achizitionam o garderoba nou-nouta, de lux, pentru a fi sigure ca vom impresiona printr-o aparitie covarsitoare.

Nu e greu de ghicit ca succesul va fi garantat si toti cei din jur se mira de noul look dobandit in asa scurt timp. Raspunsul e acelasi pentru toata lumea: "Sunt libera sa visez cu ochii deschisi in fata televizorului". De aici provine si denumirea articolului "Dieta de la vis la realitate". Oricum intr-un final ajungem in fata realitatii crude: stirile de la ora 17:00.
Bazandu-ne pe trecerea de la vis la realitate, tragem si niste concluzii, dupa ce am iesit din taramul viselor si am revenit in lumea reala pentru a gasi solutii, reale de acesta data. Visele sunt o alegere excelenta in ideea de a ne motiva si impulsiona, dar ceea ce este sigur si pe ce ne putem baza este adoptarea si respectarea unui program real. Ca sa indeplinim acesta conditie de baza avem nevoie de multa modestie. Putini sunt cei care sunt capabili sa renunte la tot deodata. Ideea e ca e inuman sa ne cerem imposibilul.

Tot imposibil e sa determinam numarul celor care trec de la vis la realitate, fara sa se intoarca, cu frustrare, asupra visului nerealizat. Acest lucru presupune ca doza de realism sa fie mai mare ca cea a fanteziei! Fiecare dintre noi ar trebui sa stie de ce sentimente e dominat, sau, mai degraba, pe care dintre ele trebuie sa puna stapanire.