Despre clovni

Despre clovni

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5820

Voteaza & Distribuie

Descriere

Esti o persoana care trece cu usurinta de la o stare la alta, poti sa-ti ascunzi tristetea si sa-ti instalezi rapid un zambet, mai ales cand prin fata ta trece un copil? Daca, de asemenea, simti ca menirea e sa-i faci pe cei din jur sa zambeasca, sa se simta bine, cu toate ca tu plangi in tine sau rasul lor e provocat numai de maimutarelile tale, inseamna ca "meseria" de clovn nu e pe cale de disparitie.

clovn trist


clovn trist
Clovnii sunt cei care iti apar in fata la circ, atunci cand adevaratele personaje, cele pentru care platesti, se pregatesc pentru spectacol. Vin cu nasul lor rosu si cu pantalonii largi in carouri, imbujorati, cu parul verde si cu buzele pictate si incearca sa intretina atmosfera. Multi ii considera de umplutura, insa cei mai mici sunt bucurosi sa vada cum din mainile unei fiinte colorate apare un catelus transformat din balon.


Clovnii sunt intr-o trupa de circ precum codasii la invatatura dintr-o clasa de scoala generala sau tocilarii in liceu. Sunt cei in care se arunca cu hartii si pe care se da vina la fiecare atentionare. Pentru ca au un zambet permanent, cei din jur au impresia ca nu ii deranjeaza nimic. Pentru ca scot sunete ciudate, toti ajung sa ii asocieze cu niste mascarici, chiar de zgomotele aduc mai mult a jale decat a haz.Parintii care-si plimba copiii prin piete se feresc sa dea nas in nas cu aceste personaje, stiind ca pruncii vor fi fermecati instant de niste persoane pe care ei le considera murdare. Clovnii nu sunt decat niste oameni care iti fac copiii sa rada sincer si cu tot sufletul atunci cand tu stai la birou. Si cei care de cele mai multe ori merg acasa fara o paine.


Multi indraznesc sa ii blameze ca stau toata ziua pe strazi, ca nu au un loc de munca stabil, ca sunt inapoiati mintal si ca nu vor sa se desparta de copilarie. Altii le admira acest curaj, caci in fiecare zace cate un copil, iar ei nu fac decat sa-l mentina viu, activ si astfel sa-i bucure si pe ceilalti.


Si chiar daca acei clovni de pe strazi au disparut, multi nu mai apar nici pe la circ, nu inseamna ca nu exista printre noi. Fara plete crete si colorate, fara haine largi, vopsite si fara zambete patate intr-un colt de gura, cate-un clovn exista la fiecare pas.


Fie ca e persoana care te face sa razi la munca, ori acasa, fie ca dai de cate un om care ajunge sa te bucure sau enerveze prin euforia lui, fiintele imbujorate au ajuns sa reprezinte o categorie de oameni. Cel mai trist e ca de povestile lor nu se mai intereseaza nimeni.