Descoperirea din Marele Canion

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2511

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe data de 5 aprilie 1909, gazeta de Arizona a publicat intr-un articol o descoperire detaliata a unei citadele subterane, localizata in Marele Canion. Descoperirea ar fi apartinut lui G.E. Kinkaid (sau Kincaid) care calatorea pe raul Colorado.


Regiunea de sud-vest a fost leaganul multor civilizatii precum hopi, chumash sau anasazi, dar orasul descris in ziar este total diferit. Articolul afirma ca rasa care ar fi locuit in caverne era de origine orientala, probabil din Egipt.


La intrarea in pestera, Kinkaid a descoperit mumii si un altar care continea:"un idol sau o imagine a zeului acestor oameni, stand cu picioarele incrucisate, si cu o floare de lotus sau crin in fiecare mana. Chipul zeului era de origine orientala, aratand priceperea sculptorului. Statuia a fost foarte bine pastrata, precum toate obiectele din pestera. Idolul semana cu Budha."


Kinkaid gaseste de asemenea, in peninsula Yucatan, o scriere asemanatoare cu hieroglifele. Doua animale sunt reprezentate in pictograme. In mod surprinzator, unul este preistoric.


Ideea unei mari descoperiri a fost emisa de Kinkaid care a estimat ca ar fi fost posbil ca un numar de pana la 50,000 de oameni ar fi putut trai o data in sistemul de tunele si pesteri.


Articolul mentioneaza numele lio G.E. Kinkaid/Kincaid si al profesorului S.A.Jordon de la Institutul Smithsonian. Arhivele de la Smithsonian din perioada 1900-1914 nu mentioneaza aceste persoane. Cereri depuse la institut de alti cercetatori cu privire la aceasta descoperire au primit ca raspuns ca nu exista nici un doas al lui G.E. Kinkaid sau ca profesorului S.A. Jordan ar fi lucrat vreodata la Smithsonian.


Articolul din 1909 il descrie pe G.E. Kinkaid ca fiind nascut in Idaho, insa nici aici nu exista nici un dosar cu privire la el.


Exista cateva detalii care ar indica veridicitatea descoperirii descrise in articolul din 1909. Daca articolul ar fi fost o gluma de 1 aprilie sau o poveste inventata pentru a umple spatiile albe, ar fi mentionate numai o singura descoperire. Articolul insa incele cu: "Ultimele stiri cu privitre la progresul explorarii a ce se crede ca ar fi cea mai veche descoperire arheologica din Statele Unite, dar poate una din cele mai valoroase din lume, care a mai fost mentionata acum ceva timp in gazeta...".


Intr-adevar, a existat o alta poveste tiparita in ziar despre cercetarile lui G.E. Kincaid. In 12 martie 1909, a fost publicata o scurta descriere a calatoriei lui Kincaid. Numai ultima propozitie: "Unele descoperiri arheologice au fost dezgropate..." indica descoperirile facute in aceasta calatorie. Este putin probabil ca aceasta scurta povest ar fi fost inventata pentru a aranja introducerea urmatoarei povesti ce a fost publicata numai dupa 3 saptamani.