Depistați la pescuit, cu unelte interzise

Detalii

CategoriiJustitie
TaguriArad, Pescuit
Ultima actualizareMiercuri 7 iunie 2017
Vizualizari1009

Voteaza & Distribuie

Descriere

Marți 06 iunie, a.c., în jurul orei 00.10, Grupa de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Lipova, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a fost sesizată telefonic de către o persoană, să intervină pe râul Mureș în zona localității Milova, judetul Arad, reclamând faptul că, mai multe persoane de sex masculin pescuiesc prin metoda greblare și au introdus o plasă de tip setcă, pe râul Mureș în zona localității menționate.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și au depistat în zona menționată trei persoane, care au pescuit cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlige tip triplă și plumb precum și o setcă de 30 m . Asupra lor a fost găsită și o cantitate de pește, care prezentau urme clare de agățare pe corp.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, aceștia fiind bărbați, cu vârste cuprinse între de 32 și 49 de ani, domiciliați în localitatea Milova, jud. Arad.

Având în vedere că ,,producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial“ și ,,pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, constituie infracțiuni, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării.

Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul