Depistat de jandarmi cu țigări de contrabandă

Detalii

CategoriiAdministratie
TaguriArad, Județul Arad
Ultima actualizareLuni 7 august 2017
Vizualizari939

Voteaza & Distribuie

Descriere

Duminică, 06 august a.c., în jurul orei 09.10, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în zona Pieței Spitalului, din municipiul Arad, un autoturism înmatriculat în Arad, la care șoferul a schimbat brusc direcția de mers, la vederea echipajului de jandarmi.

Existând suspiciuni cu privire la comportamentul șoferului, jandarmii au trecut la interceptarea acestuia. În scurt timp, autoturismul a încetinit, iar de pe locul din dreapta, a sărit un bărbat, având în mână un bagaj voluminos și a luat-o la fugă printre blocurile din zonă.

Imediat, acesta a fost prins, iar în bagaj, jandarmii au găsit 300 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Persoana în cauză a declarat că țigările îi aparțin și urma să le introducă în P-ța Mihai Viteazul, din municipiul Arad, Jandarmii au stabilit identitatea persoanei, aceasta fiind Claudiu G. cu vârsta de 24 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad.

Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de urmărire penală împreună cu actele de sesizare, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.