Decodarea limbajului telefoanelor mobile

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3167

Voteaza & Distribuie

Descriere

1G – Telefoane mobile de prima generatie
Sunt cele mai invechite modele de telefoane, cele care nu ofereau o conexiune prea buna, fara nici o metoda de securitate si capacitate scazuta.

2G – Telefoane mobile de generatia a 2-a

Numite si GSM-uri, sunt inca folosite in lumea intreaga. Aceste telefoane ofera o calitate mai buna in ceea ce priveste claritatea sunetelor transmise, serviciul de SMS dar comunicare limitata.

2.5G – Telefoane mobile de generatia 2,5
Sunt puntea de legatura intre generatia a 2-a si a 3-a si ofera o rata mai mare de transmitere a datelor, plus un serviciu nou de GPRS (adica prin unde radio).

3G – Telefoane mobile de generatia a 3-a

Retelele de telefonie 3G au fost implementate prima oara in anul 2001 in Japonia si de atunci se raspandesc in toata lumea. Aceste telefoane au capacitatea de a primi informatii cu o viteza mult mai mare, ofera posibilitatea unei videoconferinte, viteza mare pentru accesul la internet, descarcare rapida a fisierelor mp3 si o calitatea ridicata a streamingului audio.

Airtime – Timpul de transmisie
Durata unui apel telefonic din momentul in care l-ati inceput pana in momentul in care il terminati.

Bluetooth
Aceasta aplicatie permite transferul de date wireless intre un telefon si un alt telefon, un computer sau un PDA la o distanta de un metru. Denumirea provine de la un rege danez, Harald Bluetooth.

Call barring
Permite interzicerea unor apeluri primite sau efectuate de pe telefon.

Call divert
Permite redirectarea apelurilor catre alt telefon.

Call Hold
Va permite sa puneti in asteptare un apel in timp ce il preluati pe altul, in acelasi timp. Cand incheiati unul dintre ele, va puteti intoarce la celalalt.

Caller Identification
Afiseaza numarul apelantului si numele daca il aveti in agenda. Cu toate acestea exista unele numere care nu vor fi afisate.

Call Timer
Inregistreaza timpul de transmisie al unui apel, astfel ca la sfarsitul lunii sa nu aveti surprize la factura.

Coverage – Acoperire
Pentru a putea efectua un apel de pe telefonul dvs trebuie sa fiti in raza de acoperire a retelei. Locurile foarte indepartate, in munti sau prea jos in depresiune pot fi in afara retelei, adica fara semnal. Companiile de retea vor pune la dispozitia utilizatorilor o harta cu acoperirea, fie la cerere, fie promotional.

Data Cable – cablu de date
Un cablu care va permite sa conectati telefonul la un alt aparat, cum ar fi PC-ul, pentru a transfera imagini sau fisiere audio.

Data Card
Este un dispozitiv care se introduce in laptop pentru a avea acces la internet prin reteaua de telefonie mobila.

Dual Band
Se refera la compatibilitatea anumitor telefoane de a opera pe frecvente diferite. De ex. 900MHz sau 1800 MHz.

Edge
Este o alta metoda de transmitere a datelor care este de doua-trei ori mai rapida decat GPRS-ul. Edge este prescurtarea de la „Enhanced Data for Global Evolution".

GPS
Este prescurtarea de la Global Positioning System si este un sistem de navigare prin satelit care le permite utilizatorilor sa indice o destinatie exacta si apoi sa fie ghidati de aplicatie.

GPRS
Abreviere de la General Packet Radio Service – este un sistem de trimitere a datelor prin unde radio. Permite si accesul la internet, trimiterea de mesaje multimedia, etc.

MMS
Prescurtarea de la Multimedia Messaging Service. Permite trimiterea intr-un singur mesaj a unei imagini, a unui sunet si a unui text.

MP3player
Este un soft care va permite sa ascultati fisiere audio in format MP3.

PIN
Un cod format din 4 cifre desemnat telefonului dvs. Poate fi folosit pentru a preveni folosirea neautorizata a aparatului. Poate fi schimbat oricand de proprietarul telefonului.

PUK
De la Personal Unblocking code. Daca veti introduce codul PIN gresit de mai multe ori, frunizorul de retea va va bloca accesul. Telefonul poate fi deblocat prin obtinerea unui cod PUK de 8 cifre.

Roaming
Acest serviciu va da posibilitatea de a efectua si de a primi apeluri cand sunteti in afara tarii.

Smartphone
Este un telefon hibrid care imbina functionalitatile unui telefon mobil cu cele ale unui PDA (personal digital assistant) – ideal pentru oamenii de afaceri.

Speaker
Un difuzor care va da posibilitatea sa auziti conversatia fara a tine receptorul la ureche.

Standby time
Durata unei baterii complet incarcate.

Streaming
Posibilitatea de a va bucura de continutul video sau audio direct de pe internet fara a-l downloada pe telefon.

T9
Aceasta functie prezice textul pe care urmeaza sa il scrieti si va ajuta in acest fel sa scrieti un mesaj mai repede completand singur cuvintele.

WAP
Adica Wireless Application Protocol si le permite utilizatorilor sa acceseze servicii de informatie ca si cand ar accesa o pagina web.