Recomandări pentru a cumpăra un telefon second hand bun

Detalii

CategoriiShoping
Taguritelefoane mobile
Ultima actualizareMarti 3 mai 2022
Vizualizari397

Voteaza & Distribuie

Descriere

Îți dorești un telefon mobil performant, dar să îl cumperi din magazine, la preț întreg, nu este o variantă care te avantajează. Nici să apelezi la varianta de a contracta un abonament nu reprezintă o soluție în cazul tău. Poți însă să apelezi la o posibilitate care ar putea să fie cea mai potrivită pentru tine: un telefon mobil second hand.

Atunci când ai citit rândurile de mai sus, fără îndoială că te-au încercat două stări: una de neîncredere față de această variantă, de a opta pentru un telefon mobil second hand, și una de bucurie, că ai putea avea și tu dispozitivul dorit, cum ar fi Samsung S10 Lite 128GB Prism la un preț mult mai convenabil. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să fii foarte atent atunci când îți faci achiziția, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Pentru a-ți veni în ajutor, avem și câteva recomandări pentru tine, de care ai putea ține cont.

Gradul de uzură

Fiind vorba despre un magazin de telefoane mobile second hand, este normal ca acestea să aibă un anumit grad de uzură. Prin urmare, optează pentru unul care are gradul de uzură cât mai mic, pentru a te bucura mult timp de investiția făcută.

Cât durează bacteria

În prezent, cele mai multe telefoane mobile de pe piață sunt unibody. Aceasta înseamnă că nu este chiar floare la ureche să poți schimba bacteria, așa că da, chiar ai nevoie de un telefon mobil care să fie, de fapt, unul fix. În sensul că îl ții mai mult în priză ca să poți vorbi la el, să te joci sau pur și simplu să navighezi puțin pe internet. Nu mai amintim și de instalarea unor aplicații de care chiar ai nevoie. Prin urmare, verifică și acest aspect atunci când îți faci achiziția.

Primești sau nu garanție?

Din păcate, și trebuie să recunoaștem, sunt mulți cei care fac afaceri doar de dragul unei îmbogățiri rapide și cam atât. De aceea, nu oferă niciun fel de garanție pentru produsele cumpărate de la ei, motivând simplu că sunt second hand, așa că nu își mai are rostul. Respinge din start ofertele de acest gen, chiar dacă poate, la prima vedere, pot părea mai avantajoase. Cu siguranță există multe nereguli, pe care le vei observa la scurt timp după ce ți-ai cumpărat telefonul mobil de la ei. Optează în schimb pentru acele firme care oferă garanția de cumpărare sau returnare. Un simplu gest, dar care te scutește de multe neplăceri.

Este compatibil cu rețelele de la noi din țară?

Există multe telefoane mobile second hand performante, de bună calitate, dar care din păcate nu sunt compatibile cu rețelele din țara noastră. Ai grijă ca înainte să îți faci achiziția să te interesezi și de acest aspect, pentru că în caz contrar, l-ai cumpărat cam degeaba. Și nu, nu este de la sine înțeles că un astfel de dispozitiv ar trebui să fie compatibil cu rețelele țării unde urmează să fie folosit, deci nu este o recomandare inutilă.

Cel mai bun raport preț-calitate

Evident, fiind vorba despre telefoane mobile second hand, prețul dispozitivelor să fie ceva mai prietenos cu buzunarele potențialilor clienți. Cu toate acestea, fiind vorba despre dispozitive nou apărute pe piață, bine întreținute, este posibil ca prețul unora să ți se pară cam mare. Încearcă să vezi care este cel care are, cel puțin pentru tine, cel mai bun raport preț-calitate.

Recenzii și recomandări despre vânzător

Înainte de a trece la cumpărarea dispozitivului dorit, nu este deloc greșit să încerci să afli cât mai multe recenzii și recomandări despre vânzătorul sau magazinul de telefoane mobile second hand pentru care ai optat. Cu cât sunt mai multe pozitive, cu multe amănunte despre serviciile și produsele oferite, cu atât sunt mai mari șansele de a încheia o afacere cu adevărat bună pentru tine.

Verifică să nu fie un telefon mobil furat

Deși nu este cazul atunci când vine vorba despre un magazin de telefoane mobile second hand profesionist, totuși nu strică să fii precaut și să verifici dacă dispozitivul nu este cumva furat. Ai nevoie de numărul IMEI, și cu ajutorul unui verificator IMEI online totul se rezolvă simplu și rapid. Recomandarea aceasta este valabilă în special când cumperi un telefon mobil de la o persoană particulară, pentru că nu poți știi niciodată dacă este vorba despre proprietarul dispozitivului sau nu. Și de ce să îți creezi singur probleme de care chiar nu ai nevoie?

Alege de fiecare dată profesioniștii

Chiar dacă este vorba despre un telefon mobil la mâna a doua, asta nu înseamnă că trebuie să închizi ochii și să aplici regula preferată a românilor, ”merge și așa”. Până la urmă, nu îl primești gratuit, plătești bani pentru acest produs, așa că este și normal să vrei să ai parte de ceva care să te mulțumească. Nu te repezi să cumperi din primul magazin de telefoane mobile second hand, și nici nu merge pe încredere în cazul unui vânzător particular. Verifică cu atenție totul, și dacă simți că ceva nu este în regulă, mai bine renunță și caută în altă parte. Cu riscul de a părea un client dificil, verifică atent totul. La final, vei avea mulțumirea că ai ales ceva bun, care ți se potrivește perfect, și care nici nu a costat atât de mult. De aceea, recomandarea noastră este să optezi întotdeauna pentru profesioniștii în domeniu!