Decesul in perioada Craciunului

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti, Pompe Funebre
Ultima actualizareVineri 29 decembrie 2017
Vizualizari1306

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform superstitiilor din batrani, sufletul persoanelor care mor in timpul posturilor mari din decursul unui an calendaristic ajunge direct in Rai, trece dincolo usor fara sa treaca nicio vama. De asemenea, in credinta populara se mai crede ca “cerurile sunt deschise pana dupa Boboteaza”. Indiferent de pacatele pe care le-a savarșit in aceasta viata, cel care moare in Postul Craciunului va fi primit in Imparatia Raiului, caci Dumnezeu ii va ierta totul si il va aseza alaturi de ingeri.

Postul Craciunului dureaza 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peste, ulei si vin, pana in Ajunul Craciunului, cand se tine post negru si este asteptat preotul sa aduca vestea Nasterii Mantuitorului. Postul Craciunului a inceput in acest an, pentru cei care sarbatoresc Nașterea Domnului la 7 ianuarie, pe data de 28 noiembrie, si se va incheia in 7 ianuarie. Postul Craciunului aminteste de postul patriarhilor din Vechiul Testament ce asteptau venirea lui Mesia. Dupa unii talcuitori ai cultului ortodox, prin durata lui de 40 de zile, acest post aduce aminte si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, cand acesta astepta sa primeasca cuvintele lui Dumnezeu, in Decalogul scris pe lespezi de piatra. Postul Craciunului este mai usor fata de cel al Pastelui, avand multe dezlegari la peste, ulei si vin. Se da dezlegare la peste si preparate din peste, precum si la vin si untdelemn in toate zilele de sambata si duminica. Creștinii care sarbatoresc Craciunul pe data de 25 decembrie, au intrat in Postul Nașterii Domnului pe data de 15 noiembrie.

In postul Craciunului este o perioada in care se pot face parastase si se fac in fiecare sambata. Perioada in care nu se mai pot face parastase este perioada imediata de dupa Craciun, mai exact intre Craciun si Boboteaza.

Dupa zona, exista o serie de obiceiuri ce tin de inmormantare pentru perosnalee decedate n perioada Craciunului, precum: femeile fac turte si le dau de pomana pentru ca si cei morti sa tina postul Craciunului cum se cuvine. Turtele trebuie sa fie facute din faina de porumb. De asemenea, se spune ca ziua de inainte de Ajunul Craciunului, 23 decembrie, este zi dedicata mortilor. Dupa miezul noptii se face "Masa de Ajun" pe care se pune grau fiert, turta din faina de porumb, paine, fasole, vin si o srie de alte alimente de post. Acestea trebuie sfintite si date de pomana pentru sufletul celor adormiti pe 24 decembrie, familiei si vecinilor.

In vederea inmormantarii in aceasta perioada, firmele de pompe funbre Bucuresti isi pun la dispozitie serviciile pentru a le veni in ajutor familiilor indoliate. Acestia sunt la dispozitia dumneavoastra incepand cu alegerea produselor funerare, pana la ultimul pas ce il presupune pomana si parastasul. Firmele de acest gen va ofera servicii funerare complete si va pun la dispozitie o gama vasta de produse funerare din care puteti alege, de la prosoape, batiste, doliu de pus in piept si la usa, coroane pana la cruci, sicrie si furnituri, care sa se incadreze in bugetul de care dispuneti. De asemenea, dispun de preturi accesibile pentru orice buzunar si de diverse pachete pentru care puteti opta.

funerare-ieftine.ro