De ce este cititul important?

De ce este cititul important?

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari28400

Voteaza & Distribuie

Descriere

De ce este cititul importantCititul a devenit o activitate destul de rar intalnita in randul copiilor si al tinerilor ultimei generatii. Multi renunta cu usurinta la carti in favoarea internetului, a filmelor sau a jocurilor pe calculator. Insa probabil nu stiu cat de important este cititul si cate beneficii are.


Ofera satisfactie

O carte buna are darul de a-si trece cititorii printr-o serie de trairi si emotii, care culmineaza cu o stare generala de satisfactie. Chiar si parintii se simt multumiti atunci cand isi vad copiii citind o carte.


Imbunatateste concentrarea

In timpul lecturii e nevoie de concentrare pentru o perioada mai lunga deoarece textul trebuie inteles. Iar pentru asta e nevoie sa ne pastram gandurile in acelasi loc. Prin urmare, lectura imbunatateste puterea de concentrare si atentia.


Impartaseste cunostinte

Lectura imbunatateste bagajul de cunostintele ale unui individ. Citind literatura sau orice fel de non-fictiune, ne imbogatim cu cunostinte din domenii diferite. Aceste cunostinte ne faciliteaza participarea la discutii si, de multe ori, ajuta la luarea deciziilor.


Exerseaza mintea

Cititul este un exercitiu pentru creier, deoarece il stimuleaza si il face sa cantareasca diferite aspecte, pastrandu-i muschii activi.


Reduce stresul

Lectura este cel mai bun antistres daca este practicata din placere. O carte ne distrage atentia de la problemele zilnice si amelioreaza tensiunea. Ne tine departe de lumea reala pentru ca ne introduce intr-o lume a fanteziei si a imaginatiei.


Imbunatateste gandirea analitica

Nu imbunatateste doar cunostintele, ci ne invata sa analizam lucrurile prin propriul nostru filtru. Citind diverse opinii sau povestiri, putem discerne daca sunt viabile din punctul nostru de vedere.


Imbogateste vocabularul

Este un fapt bine cunoscut ca lectura contribuie la imbogatirea vocabularului si imbunatateste ortografia unui individ. Citind, invatam cuvinte noi care ne ajuta sa ne exprimam mai corect si mai elvat.


Imbunatateste abilitatea de scriere

Odata cu imbogatirea vocabularului si a cunostintelor se dezvolta si abilitatile noastre de scris. La fel cum se imbunatateste si gandirea noastra, se imbunatateste si exprimarea in scris.Pe langa aceste beneficii, cititul contribuie si la urmatoarele:* creativitate

* memorie

* discipina

* stabileste scopuri in viata

* construieste stima de sineAcum stiti raspunsul la intrebare De ce este cititul important. Pe langa toate astea, discutiile despre carti ii uneste pe cei pasionati de aceasta activitate.