De ce trebuie să ţii cont când înlocuieşti piesele unei maşini

De ce trebuie să ţii cont când înlocuieşti piesele unei maşini

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriBucuresti, Dezmembrari auto, piese auto
Ultima actualizareMiercuri 7 octombrie 2020
Vizualizari170

Voteaza & Distribuie

Descriere

Întreţinerea unei maşini presupune alocarea unui buget pentru reparaţii. De cele mai multe ori, defecţiunile te surprind în momente când nu poţi aloca sumele necesare pentru remedierea lor. În plus, dacă depinzi de maşină pentru activităţi casnice sau profesionale, eşti presat şi de timp. Achiziţia pieselor şi locul unde alegi să le înlocuieşti pot face diferenţa dintre un efort financiar pe care îl poţi susţine şi o gaură în buget.

De unde cumperi piesele


Primul pas pe care trebuie să îl faci după ce ai constatat o defecţiune la maşină este achiziţia pieselor. Piaţa pieselor auto îţi oferă două alternative mari: magazinele fizice cu desfacere şi site-urile cu vânzare electronică. Poţi găsi acelaşi produs cu diferite variante de preţ, influenţate de furnizorul magazinului şi de adaosurile comerciale practicate. Pentru a nu intra în criză de timp când vine vorba de repararea maşinii, este bine să cunoşti cele mai bune magazine din oraşul tău şi să le compari cu ofertele on-line.

Indiferent de sursa pe care o alegi pentru achiziţie, trebuie să decizi asupra calităţii piesei. Piesele originale au garanţia calităţii brandului pe care îl reprezintă, în timp ce piesele aftermarket sunt mai accesibile la preţ, însă au o durabilitate mai mică. În funcţie de componenta de care ai nevoie, poţi alege un parc de dezmembrări auto în Bucureşti, unde găseşti chiar şi piese originale în stare foarte bună de funcţionare.

Unde le înlocuieşti


În cazul unei maşini noi, condiţiile garanţiei te obligă să efectuezi reviziile în reprezentanţa auto sau la anumite service-uri partenere. Odată ieşită din garanţie, orice reparaţie trebuie efectuată în regie proprie. După acest moment, mulţi şoferi renunţă la lucrările de mentenanţă din reprezentanţe, în special din cauza costurilor ridicate. Astfel, poţi alege un service de calitate cu preţuri competitive, la recomandarea altor clienţi mulţumiţi. Varianta ideală din punct de vedere al bugetului este să laşi responsabilitatea întreţinerii maşinii în grija unui mecanic cu care ai o relaţie de prietenie. Dacă acesta are un garaj propriu în care lucrează, vei economisi sume considerabile în ceea ce priveşte mâna de lucru.

Do-It-Yourself


Sistemul Do-It-Yourself a funcţionat în ţara noastră cu mult timp înainte de a fi cunoscut sub acest nume. Orice proprietar de Dacie stăpânea lucrările de întreţinere uzuale ale acestei maşini, în garajul propriu sau în parcarea din faţa blocului. Pe măsură ce tehnologiile auto au evoluat, reparaţiile în regie proprie au devenit mai complicate. Cu toate acestea, sunt câteva componente a căror înlocuire nu merită să mergi de fiecare dată în service. Spre exemplu, înlocuirea bateriei, becurilor, filtrului de aer, lamelelor ştergătoarelor, fişelor şi bujiilor şi a lichidul de răcire sunt gesturi pe care le poţi încerca cu costuri 0 de manoperă. În plus, pe măsură ce experimentezi, vei dobândi îndemânare şi curaj pentru a încerca alte lucrări mai complexe. Marele avantaj este că pentru majoritatea modelelor de maşini ai la dispoziţie o mulţime de tutoriale video în mediul on-line, cu fiecare pas detaliat în parte. Pe lângă efortul financiar minim şi economia din bugetul familiei, vei avea şi satisfacţia de a-ţi pune amprenta asupra propriei maşini, de a cărei întreţinere începi să te ocupi personal.


Lucrările de întreţinere a maşinii reprezintă o cheltuială asumată pentru a beneficia de mobilitate. În funcţie de locul în care alegi să înlocuieşti piesele defecte şi de sursa din care le achiziţionezi vei avea de plătit mai mult sau mai puţin pentru reparaţia automobilului tău. Pentru a preveni orice defecţiune este important să conduci prudent şi să exploatezi maşina fără manevre bruşte sau forţate.

Sursa foto: pixabay.com/photos/spare-parts-auto-parts-cars-2774041/