Curatenie in casa construita

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1665

Voteaza & Distribuie

Descriere


Curatenie in casa construita


Multe sunt lucrurile la care trebuie sa meditam atunci cand avem de gand sa ne construim propria casa. Pe langa aspectele de ordin arhitectural, de design interior si exterior, de modul de amenajare a gradinii, de multitudinea instalatiilor de care avem nevoie de la apa-canal, incalzire, panouri solare, instalatia electrica, cablu TV, internet, interfon, alarma si supraveghere, etc. toate necesita o minutioasa gandire si planificare inca din faza de proiectare.


Cu toate ca am parcurs deja sumar cam toate cele necesare unei case bine dotate, un lucru totusi ne-a scapat. Majoritatea dintre cei care-si construiesc o casa, nu se gandesc la modul in care vor intretine curatenia si igiena habitatelor. Calitatea aerului in spatiile de locuit este una din cele mai importante probleme care trebuie sa ne preocupe atunci cand planificam sa construim o casa.


Medici si cercetatori renumiti au constatat ca pericolul de cancer in propria casa este mai mare ca in multe locuri de munca. Se stie de asemenea ca in propria casa petrecem mai mult de 2/3 din timpul nostru. In Romania la aceasta ora se gaseste cea mai mare concentratie de praf in aer. De aceea praful inspirat ajunge in plamanii noE?tri si ne cauzeaza diferite boli, de la alergii, astm si pana la cancer.


Animalele de casa prezente de asemenea in mare proportie la cei ce stau la curte contribuie si ele la raspandirea unor boli. Pericolul de cancer sporeste cu 10 % in cazul locuintelor care adapostesc si animale de casa fata de cele fara.


Auzim din ce in ce mai des pronuntat cuvantul „Wellness" pe care il asociem cu o stare de bine, pe care cu totii ne-o dorim. Wellness-ul incepe insa cu calitatea aerului din interiorul incaperilor in care locuim care este data de concentratia de praf fin si microscopic.


Adevaratul pericol vine de la sacul aspiratorului. Majoritatea celor ce au omis sa se gandeasca la acest aspect inca din faza de proiectare ajung sa aspire cu un aspirator clasic (cel mobil) pe care il tragi sau il impingi prin casa si a carui principiu de functionare presupune evacuarea aerului viciat inapoi in spatiul tocmai aspirat. Acest lucru se face prin purjarea aerului viciat cu presiune in spatiul aspirat ceea ce face ca praful fin si microscopic depus cu foarte mare greutate in locuri inaccesibile in care nu aspiram zilnic, sa fie din nou starnit ceea ce duce la impurificarea din nou a aerului din spatiul aspirat cu diverse substante poluante, ca polen, spori de mucegai, excrementele insectelor, capuse, acarieni, microbi.


Cel mai greu este dupa aspirare cand aceasta concentratie de particule daunatoare aflata in aerul pe care trebuie sa-l inspiram, sporeste de peste 50 de ori. In fiecare gram de praf se gasesc peste 1000 de capuse care produc 25000 de bilute de fecale care declanseaza majoritatea alergiilor. De aici si necesitatea stergerii frecvente a prafului de pe mobila, spalarea mai des a perdelelor si draperiilor, etc.