Cum sa ingrijesti bambusul?

Cum sa ingrijesti bambusul?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari18204

Voteaza & Distribuie

Descriere

bambusPe langa importanta lui in amenajarea feng shui, bambusul a ajuns o planta de interior foarte populara. Astfel, multi oameni isi doresc sa aiba aceste plante in casele lor pentru a le aduce noroc. Bambusul este una dintre acele plante de apartament care necesita foarte putina intretinere si sunt mereu sanatoase si proaspete. Creste repede si inalt si, prin urmare, tot ce trebuie sa faceti este sa-l udati in mod regulat. De obicei, bambusii norocosi, care sunt daruiti oamenilor dragi sunt foarte mici ca dimensiuni, ceea ce inseamna si mai putina intretinere. Dar, pe masura ce cresc, trebuie replantati in ghivece mai mari si udati putin mai mult.Bambusul este o planta acvatica care necesita o cantitate mare de apa si este adesea plantata in lana minerala, care are proprietatile unui burete, absoarbe si mentine apa, astfel incat planta sa-si traga singura cantitatea necesara. Chiar daca ingrijirea bambusului nu este foarte grea, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti, pentru ca, la fel ca si celelalte plante, fara atentie va muri.


Apa

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca bambusul are nevoie de apa filtrata sau apa de ploaie, si nu apa de la robinet, deoarece aceasta poate contine substante chimice de purificare, cum ar fi clorul, care sunt daunatoare plantei. Poate fi pastrat in acvarii deoarece va supravietui foarte bine din cauza apei murdare. Trebuie sa va asigurati ca nivelul apei din recipient nu este niciodata mai jos de jumatate, deoarece bambusul necesita foarte multa apa pentru a creste.


Igiena

O apa contaminata ii poate dauna si poate imbolnavi planta. Prin urmare, goliti apa din recipient, spalati-l bine (fara sapun), si umpleti-l cu apa curata inainte de a scufunda bambusul in el. Acest proces este benefic pentru toate plantele deoarece acestea cresc foarte bine in apa proaspata in loc de apa statuta. Puteti incerca acest lucru chiar si cu florile tinute in vaze.


Lumina

La fel ca toate celelalte plante verzi si bambusul necesita o cantitante suficienta de lumina solara pentru fotosinteza. Pastrati planta intr-un loc in care sa aiba lumina naturala din plin: in fata ferestrelor, pe balcoane sau pe terase inchise. Pe de alta parte, feriti-l de prea multa lumina solara, deoarece bambusul este o planta de umbra si va muri din cauza caldurii si a arderii razelor de soare.


Ingrasaminte

Tineti-l departe de daunatori si pradatori cum sunt omizile care se hranesc cu frunzele lui. Astfel, ingrasamantul pentru bambus este o necesitate, dar intr-o cantitate moderata si la intervale rare. Excesul de ingrasamant rezulta in ingalbenirea frunzelor si a tulpinii. Pentru a evita acest lucru, hraniti-va planta la interval de doua luni cu o solutie formata din apa si ingrasamant . Dupa ce planta creste, trebuie sa o replantati intr-un recipient nou, deoarece are nevoie de mai mult spatiu sa creasca. Veti observa ca bambusul dvs va creste frumos si sanatos.