Cum ai putea să îţi prelungeşti viaţa bateriei smartphone-ului tău?

Cum ai putea să îţi prelungeşti viaţa bateriei smartphone-ului tău?

Detalii

CategoriiShoping, Stiinta
Taguriroutere
Ultima actualizareMarti 30 mai 2017
Vizualizari919

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ştim cu toţii - conectivitatea WiFi consumă foarte mult bateria dispozitivelor mobile. A apărut însă standardul WiFi HaLow, care ar putea îmbunătăți considerabil viața bateriei smartphone-urilorcât și a multor alte tipuri de dispozitive. Primele dispozitive certificate HaLow vor fi disponibile începând cu anul 2018, în conformitate cu WiFi Alliance.

Ce este WiFi HaLow?
Noul standard WiFi HaLow oferă rază dublă de acoperire și un consum redus de energie. HaLow (pronunțat "halo") este o extensie a viitorului standard WiFi 802.11ah conceput pentru milioanele de dispozitive inteligente care sunt așteptate să ne invadeze viața în următorii ani. WiFi HaLow va funcționa în banda de 900MHz fără licență. Pentru că funcționează la frecvențe sub 1 GHz, HaLow are nevoie de mai puțină energie pentru a transmite date și poate face acest lucru pe raze mai mari de acoperire. WiFi Alliance afirmă faptul că standardul HaLow dublează raza maximă de acoperire a standardului 802.11ac, și că semnalul se poate transmite pe o rază de un kilometru, în anumite condiții.

WiFi HaLow este proiectat pentru utilizarea în cazul în care consumul redus de energie și raza mare de acoperire sunt mai importante decât transferul mare de date. Dispozitivele compatibile vor fi inițial certificate pentru diferite viteze de la 150Kbps până la 18Mbps.

Grație proprietăților spectruluiîn care funcționează, standardul WiFi HaLow poate penetra obstacole precum pereți de beton care reduc foarte mult puterea semnalului, inconvenient întâlnit la o gama largă de dispozitive ce utilizează standardele actuale.

La fel ca și Bluetooth LE, WiFi HaLow este destinat în primul rând dispozitivelor de dimensiuni reduse.De la smartwatch-uri, la camere de securitate, diverși senzori, aparate inteligente, chiar și automobilele vor putea utiliza standardul HaLow pentru a se conecta la huburi centrale, care, la rândul lor, se vor conecta la servere de tip cloud prin conexiuni de mare capacitate.

Access point-urile care suportă banda de frecvență astandardului HaLow, probabil, vor suporta de asemenea benzile de 2.4GHz și 5GHz.

În magazinul online conectica.ro vei găsi dispozitive certificate HaLow imediat ce acestea vor fi disponibile pieței largi de consumatori. Până la momentul respectiv, nu rata ofertele speciale pe care magazinul ți le-a pregătit în perioada urmatoare, pentru o gamă largă de produse, de la cabluri și adaptoare HDMI la diverse produse de rețelistică. Fie că te gândești la achiziția unui router, a unui switch sau a unui cablu de rețea, campania Connect Week îți va demonstra că există reduceri și după Black Friday!

https://conectica.ro