Cum te poate ajuta o firmă de servicii funerare

Cum te poate ajuta o firmă de servicii funerare

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBrasov, cruci funerare, Pompe Funebre, repatriere, Servicii Funerare, transport funerar
Ultima actualizareVineri 29 octombrie 2021
Vizualizari91

Voteaza & Distribuie

Descriere

Trecerea în neființă a unei persoane dragi reprezintă un moment greu, în care sufletul îți este plin de durere, iar lucrurile pe care le ai de făcut pentru înmormântare sunt cu atât mai dificile, cu cât șocul prin care treci ți-a diminuat considerabil luciditatea și capacitatea de organizare. Ca să te descurci în asemenea situații, iată cum te poate ajuta o firmă de servicii funerare, specializată în activitățile necesare pentru o ceremonie sobră, care să respecte toate cerințele legale și tradițiile cuvenite:

Prestează servicii de transport funerar

Una dintre cele mai importante acțiuni este aceea de transportare a sicriului, mai întâi la domiciliu (sau, după caz, la spital, centru de îngrijire, morgă), apoi la biserică, (lăcaș de cult, capelă) și după oficierea slujbei de înmormântare, drumul către cimitir. Trebuie o companie specializată în astfel de transporturi interne și internaționale, cum este firma de servicii funerare Beșliu în Brașov, care să dețină licență pentru aceste deplasări și să aibă mașini autorizate la standardele UE, ca să asigure condiții optime de păstrare și igienă, pentru o atitudine respectuoasă și demnă față de trupul neînsuflețit.

Organizează acțiuni de repatriere

Tot mai mulți români aleg să trăiască și să muncească peste hotare, iar numărul deceselor survenite departe de casă este în creștere. O firmă de pompe funebre te poate ajuta cu repatrierea decedatului și oferă consultanță în legătură cu actele necesare și cu formalitățile care trebuie îndeplinite. Aceste servicii sunt disponibilie și în cazul persoanelor străine decedate pe teritoriul României și cuprind asistență consulară, obținerea certificatului de deces, transport funerar în țara de origine.

Permit accesarea de planuri funerare în rate


Deși nu este un lucru la care să te gândești cu inima împăcată, moartea este și ea parte din viață și mulți oameni se pregătesc din timp, de aceea o firmă de servicii funerare îți poate prezenta planuri funerare în rate, pentru a pune la punct în avans cele necesare în caz de deces. Vârstnici, bolnavi în fază terminală sau cu o stare de sănătate precară, de fapt oricine poate solicita un astfel de plan adecvat bugetului și situației în care se află persoana respectivă. Ca să se adapteze fiecărei situații, operatorii de pompe funebre au variante pentru toate nivelurile financiare, astfel încât să poată prezenta în orice moment soluții fezabile de servicii și articole funerare.

Asigură desfășurarea ceremonialului funerar


Pe lângă transport, consultanță legală și aspecte financiare, o firmă de pompe funebre asigură derularea tuturor acțiunilor specifice într-o astfel de situație: îmbălsămare, toaletare, împachetare, închiriere catafalc, manipularea sicriului, coordonarea cu preotul pentru desfășurarea slujbei de la capelă și de la mormânt, organizarea de parastase, slujbe de pomenire și pomeni, după obiceiurile locului. Dacă sunt solicitate servicii de incinerare, operatorul de pompe funebre asigură asistență pentru obținerea documentelor necesare și simplificarea procedurilor legale, de asemenea asigură consiliere în organizarea ceremoniei (sicriu de tranzit, urnă funerară).

La cerere, firma de servicii funerare poate să comande sau să realizeze obiecte de fotoceramică pentru pietre funerare, să construiască sau să recondiționeze monumente și cruci de cavou. Când ești în suferință și deplângi pierderea unei rude sau a unui prieten, prin apelarea la serviciile unei firme funerare vei reuși să organizezi așa cum se cuvine acțiunile legale și ceremonialul funerar, ca să aduci un ultim omagiu omului care s-a stins din viață.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fhfmb