Cum să-ți organizezi activitatea zilnică atunci când ești izolată la domiciliu

Cum să-ți organizezi activitatea zilnică atunci când ești izolată la domiciliu

Detalii

CategoriiSocial
Taguridieta, farmacie online
Ultima actualizareMiercuri 10 iunie 2020
Vizualizari135

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toții trecem acum printr-o perioadă extrem de dificilă, iar pandemia de COVID-19 își pune amprenta asupra noastră nu doar din punct de vedere economic: ne va afecta și starea psihică. Din fericire, unii dintre noi ne putem continua munca de acasă și astfel ne vom păstra jobul, dar chiar și așa stresul va fi foarte dificil de controlat în această perioadă în care trebuie să stăm cât mai mult timp izolați în casă. Probabil și tu ești în această situație, de aceea îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute să-ți organizezi eficient activitatea zilnică.

Stabilește o rutină

Este bine să păstrezi în continuare o rutină, chiar dacă acum nu mai mergi la serviciu. Stabilește la ce oră începi să lucrezi și la ce oră termini și fă mici pauze de relaxare. Dacă nu ai foarte mult de lucru, poți face mai multe pauze de muncă, pentru a rezolva și diferite activitățile necesare în gospodărie. În funcție de timpul liber care îți rămâne, nu uita să faci și cât mai multe lucruri care îți plac: citește, ascultă muzică, vizionează un film, fă un curs online, discută cu rudele și prietenii la telefon sau online. Trebuie neapărat să faci și puțină mișcare, chiar și acasă, dacă nu ai voie sau nu vrei să ieși pentru o scurtă alergare în fața blocului.

Stai cât mai mult în casă


Dacă nu ești în carantină sau autoizolare, înseamnă că poți să ieși din casă pentru cumpărăturile de strictă necesitate sau pentru a face puțin sport. În schimb, dacă te afli într-una dintre situațiile precizate mai sus, trebuie să respecți cu strictețe regulile de izolare la domiciliu și să nu ieși din casă sub nicio formă. Poți face cumpărături online, iar produsele de care ai nevoie vor fi aduse de curier și lăsate la ușa ta. Vei plăti online cu cardul, în siguranță. Chiar dacă ai nevoie de medicamente, acestea pot fi comandate de la o farmacie online și îți vor fi aduse acasă, cu condiția, desigur, ca produsele să poată fi eliberate fără prescripție medicală.

Caută să te relaxezi cât mai mult


În această perioadă este foarte important să poți combate stresul, iar cea mai bună metodă este relaxarea. Caută să te odihnești suficient, să-ți organizezi programul de muncă într-un mod echilibrat, ca să nu te extenuezi și să-ți găsești timp zilnic pentru activități plăcute. Poți face sport chiar la tine acasă, sau poți încerci yoga sau pilates, în funcție de preferințe. Pune ca fundal muzical melodiile tale preferate și relaxează-te!

Desigur, în această perioadă multe persoane petrec timpul liber în fața televizorului sau pe internet, pentru a urmări filme sau seriale. Este bine să faci asta, dar nu trebuie să nu petreci prea multe ore în fața ecranului, pentru că te vei obosi. Ar fi bine să alternezi această activitate cu cititul sau cu diferite jocuri pe care să le faci cu partenerul, familia sau copiii, în cazul în care nu locuiești singură. Dacă nu locuiești cu nimeni, atunci va fi mai dificil să gestionezi timpul, dar în acest caz trebuie să știi că există și opțiunea de a juca online cu prietenii. Totuși, îți recomandăm să nu petreci prea multe ore în fața unui monitor!

Ai grijă la dietă

Indiferent dacă ieși personal la cumpărături, comanzi produsele online sau ți le aduce altcineva la ușă, trebuie să ai mare grijă la alimentație în această perioadă. Coincide cu astenia de primăvară, de aceea, pe lângă odihnă, este foarte important să ai o dietă echilibrată, cât mai bogată în vitamine și minerale. Ar fi bine să consumi zilnic fructe și legume proaspete: acum apar salata verde, ridichile, ceapa verde, usturoiul și alte bunătăți și ar fi păcat să nu te bucuri de ele! Include în alimentația ta zilnică și cereale integrale, carne de pui sau de pește, lactate, ouă și ciocolată neagră, dacă îți place. Pentru calmare, seara, poți bea un ceai de mușețel sau o cană de lapte cald. Va face minuni pentru starea ta de spirit!

Iată ce trebuie să faci pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă. Dacă vei avea grijă să faci mișcare, să mănânci sănătos și să-ți organizezi echilibrat activitatea zilnică, vei depăși mai ușor aceste momente delicate.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-white-t-shirt-and-blue-denim-jeans-standing-against-white-wall-3995917/