Cum să-ți faci părul ca să fii cool

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCoafura
Ultima actualizareSambata 24 noiembrie 2018
Vizualizari897

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un an nou vine cu noi trenduri și noi coafuri ce abia așteaptă să fie experimentate. De la clasicul păr drept, strălucitor până la acele bucle mari și voluminoase, avem o paletă largă de opțiuni din care putem alege.
Pe lângă coafurile clasice, ce necesită instrumente de styling, se va merge foarte mult pe obținerea unui look natural și pe îngrijirea părului. Astfel, revin în tendințe împletiturile și alte coafuri care nu agresează părul. Află din următorul articol ce coafuri par mediu vor fi în trend în anul ce va urma și lasă-te inspirată de opțiunile pe care noi ți le sugerăm!

1. Coafură de tip
beach waves

Buclele de tip “beach waves” sunt adorate de toate vedetele feminine de la noi și din străinătate, dar nu numai. O astfel de coafură a intrat în trend acum câțiva ani și se pare că va rămâne cu noi și în anul 2019, fiind la fel de popular, dar readaptată. În anul 2019, se preferă un look cât mai natural, iar instrumentele de styling aproape că dispar definitiv din peisaj. Totuși, pentru această coafură ne vom folosi de minunatul ondulator. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a obține coafura “beach waves” este să îți secționezi părul în două părți egale, după care să începi să creezi buclele cu ajutorul ondulatorului, menținându-l câte 3-5 secunde pe fiecare buclă. După ce tot părul a fost ondulat, periază-ți părul sau folosește-ți degetele pentru a desface fiecare buclă în parte. Secretul reușitei acestei coafuri este spray-ul cu sare de mare, care va face ca întregul look să pară mai natural și mai puțin finisat.

2. Bucle în stil afro


O astfel de coafură am întâlnit la dive internaționale precum Shakira sau Beyonce, iar în anul 2019 se pare că o vom întâlni din ce în ce mai des, căci va reveni în modă. Buclele de tip afro se potrivesc pe orice tip de tunsoare. Totuși, trebuie să ai în vedere că astfel de bucle arată mai bine pe un păr des. Dacă ai părul rar, s-ar putea ca după ce ți-ai făcut buclele afro acest lucru să fie și mai evident. Există numeroase metode pentru a obține această coafură: cu paie de suc, staniol, creion, bigudiuri sau, metoda clasică, cu ondulatorul. Dacă alegi să îți coafezi părul cu ondulatorul, este nevoie ca acesta să aibă partea metalică subțire, astfel încât să poți obține acele bucle mărunte. Pentru început, trebuie să îți secționezi părul în mai multe părți, după care să ondulezi fiecare șuviță în parte, fixându-le ulterior cu clame. Cu cât șuvița este mai subțire, cu atât mai mărunte vor fi buclele tale. După ce ai repetat acest proces pe întreaga suprafață a părului, trebuie să mai stai încă 2 ore cu buclele fixate în clame, iar abia după aceea le poți îndepărta. Scutură-ți părul cu capul în jos pentru volum, după care fixează întreaga coafură cu un spray destinat în acest sens. Nu e atât de greu precum pare, nu-i așa?

3. Coadă de cal inspirată din anii
60

Cu siguranță o știi pe Brigitte Bardot sau, cel puțin, ai auzit de ea. Cea care a cucerit anii ’60 cu frumusețea și farmecul său a reușit să se facă remarcată și prin coafurile sale inedite, ce marchează și trendurile din vremurile actuale. Astfel, ne vom întâlni foarte des și în anul 2019 cu celebra coadă de cal marcă a lui Brigitte Bardot. Un astfel de look este ideal pentru petreceri și alte ocazii festive. De asemenea, pentru a o aduce în anul 2019, asortează această coafură cu o rochie de tip bodycon strălucitoare și o pereche de sandale în aceeași notă. Pentru realizarea coafurii inspirată de Brigitte Bardot trebuie să urmezi câțiva pași. Mai întâi, ondulează-ți întreaga suprafață a părului, prinde buclele lejere formate cu câteva clame, după care aplică fixativ. După ce buclele s-au răcit, despinde clamele și separă partea bretonului de restul părului, pe care îl vei peria. Tapează jumătatea de sus a părului, după care prinde-l astfel încât să se creeze acel volum clasic Brigitte Bardot. Prinde restul părului într-o coadă de cal și lipește-l de partea de sus. Deși necesită mai mult timp și exercițiu pentru a ajunge la rezultatul perfect, efectul pe care o astfel de coafură îl lasă merită într-adevăr efortul.

4. Împletituri în stil
“coadă de pește”

Așa cum am menționat la începutul articolului, în anul 2019 se merge foarte mult pe căutarea unor metode de protejare și îngrijire a părului, mai mult decât pe agresarea acestuia prin diferite instrumente de styling. O opțiune ideală în acest sens sunt clasicele împletituri în stil “coadă de pește”, secționate în două cozi joase. Pentru a realiza “coada de pește”, trebuie să îți secționezi codița în două părți egale, și nu în trei, așa cum ai proceda pentru o împletitură clasică. După care, tot cee ace trebuie să faci este să adaugi fire de păr din partea din spate în față în mod alternative, până ajungi la capătul cozii. Repetă același proces și la cealaltă coadă și gata – ai reușit să obții cel mai cool și sănătos trend pentru părul tău din anul 2019, cu minim de efort.

5. Împletitura coroniță


Această coafură este potrivită pentru acelea dintre voi care au părul lung sau de o lungime medie. Împletitura coroniță este coafura ideală deoarece, pe lângă faptul că va reprezenta un super-trend în 2019, reușește să fie foarte versatilă. Poate fi purtată atât la petreceri, în timpul liber, cât și la locul de muncă sau la școală. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți secționezi părul, desprinzând calota de partea frontală și să îl fixezi cu câteva clame de păr. După care, ia partea frontală a părului și împarte-l în trei părți egale, la fel ca în cazul unei împletituri clasice. Acestea se vor împleti spic, adăugând în mod alternativ păr din exterior în părțile laterale. Continuă până când reușești să îți “încoronezi” capul, după care fixează întregul rezultat cu clame de păr. Ai reușit să obții un look jucăuș, dar feminin în același timp.