Cum sa rezolvi mai usor problemele de matematica? Mici trucuri

Cum sa rezolvi mai usor problemele de matematica? Mici trucuri

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriMatematica, scoala
Ultima actualizareSambata 28 martie 2020
Vizualizari484

Voteaza & Distribuie

Descriere

Motivul principal pentru care inveti matematica este de a gasi mai usor solutii la diverse probleme ale vietii. Multe probleme se rezolva in mai multe etape si necesita o abordare sistematica. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand rezolvi probleme, iar daca faci meditatii matematica, profesorul cu care te pregatesti te va ajuta sa intelegi mai usor aceste aspecte.

Vezi exact ce tip de informatii ti se solicita: este despre adunare, scadere, inmultire sau impartire? Apoi, determina toate informatiile care sunt date in problema.

Foloseste proceduri stabilite

Sa inveti cum sa rezolvi probleme in matematica, conform CautMeditator.ro, inseamna sa stii unde sa cauti. Problemele matematice necesita adesea mai multe proceduri stabilite; sa stii ce procedura trebuie aplicata. Pentru a crea proceduri, trebuie sa te familiarizezi cu situatia problemei si sa poti colecta informatii adecvate, sa identifici o strategie sau strategii si sa folosesti strategia in mod corespunzator.

Rezolvarea problemelor necesita exercitiu


Atunci cand alegi metode si proceduri pentru rezolvarea problemelor, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa cauti indicii. Aceasta este una din cele mai importante abilitati in rezolvarea problemelor de matematica. Daca incepi sa rezolvi problemele cautand cuvintele cheie, vei constata ca acestea indica deseori o anumita operatie.

Trucuri profesor meditatii matematica: Cauta cuvinte cheie in problema Imagineaza-ti ca esti un detectiv in matematica. Primul lucru de facut atunci cand ai de a face cu o problema de matematica este sa cauti cuvinte cheie. Aceasta este una dintre cele mai importante abilitati pe care le poti dezvolta. Daca incepi sa rezolvi problemele cautand cuvinte cheie, vei constata ca acele cuvinte indica adesea o operatie.

Cuvintele cheie pentru adunare:
- suma
- total
- in total
- perimetru

Cuvinte cheie pentru scadere:
- diferenta
- depaseste
- mai putin

Cuvinte cheie pentru inmultire:
- produs
- total
- arie
- multiplicare

Cuvinte cheie pentru impartire:
- diviziune
- imparte
- medie

Desi cuvintele cheie pot varia usor de la o problema la alta, foarte curand vei invata sa recunosti cum sa le atribui unei anumite operatii, iar de aici va fi mai usor sa ajungi la rezultatul corect.

Sfaturi profesor meditatii matematica: Citeste problema cu atentie

Asta inseamna sa cauti cuvinte cheie, indicii, asa cum am notat mai sus. Dupa ce ai identificat indiciile, evidentiaza-le sau subliniaza-le. Asa vei intelege cu ce fel de problema ai de a face. In continuare fa asta:
- gandeste-te daca ai mai avut de a face cu o problema similara
- ce trebuie sa faci in acest caz?
- ce fapte sunt prezentate in problema?
- ce lucruri trebuie sa mai afli pentru problema?

Pe baza a ceea ce ai descoperit citind cu atentie problema, poti identifica probleme similare pe care le-ai mai intalnit. Apoi, poti defini o strategie de rezolvare. Pentru mai multe trucuri vezi meditatii matematica.