Cum să lucrezi eficient de acasă? 5 recomandări

Cum să lucrezi eficient de acasă? 5 recomandări

Detalii

CategoriiRegional
Taguriscaune
Ultima actualizareVineri 12 august 2022
Vizualizari101

Voteaza & Distribuie

Descriere

În prezent, multe companii oferă angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, iar unii antreprenori preferă să își coordoneze afacerea chiar din spațiul în care locuiesc. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație și întâmpini provocări în a îți amenaja biroul de acasă, te invităm să te inspiri din recomandările pe care ți le punem la dispoziție în cele ce urmează și să îți creezi un loc minunat pentru lucru.

1. Optează pentru un scaun ergonomic
Alege să lucrezi în condiții corecte folosind un scaun de birou ergonomic. Acesta te ajută să îți menții postura adecvată pe parcursul orelor de lucru și îți sporește nivelul de confort. Având în vedere că lucrul de acasă implică cel puțin opt ore de stat pe scaun, este esențial să investești în unul de calitate înaltă, cu structură solidă. Asigură-te că scaunul pe care îl achiziționezi pentru biroul tău îți oferă suportul necesar pentru coloană și că are mecanisme care îți permit ajustarea în funcție de necesitățile tale. De pildă, poate fi reglabil pe înălțime, suportul brațelor și roțile ar putea avea blocaje pe care să le utilizezi când este necesar să te afli în poziție statică.

2. Acordă atenție structurii biroului
În funcție de activitatea pe care o desfășori atunci când lucrezi de acasă, apelează la un birou cu mai multe sau mai puține rafturi și compartimente pentru depozitare. Structura biroului este importantă, fiindcă te ajută să îți coordonezi mai eficient munca. Este indicat ca atunci când lucrezi cu multe dosare, să îți alegi un birou cu multe rafturi sau polițe. În acest mod, vei accesa cu ușurință materialele de care ai nevoie și nu este necesar să le lași peste tot prin cameră.

3. Delimitează zonele
Este ideal ca biroul să fie amplasat într-o cameră independentă, întrucât îți oferă intimitate și te poți concentra mai mult asupra sarcinilor pe care le ai de îndeplinit. O cameră dedicată numai activităților de la serviciu blochează accesul la unii factori care ți-ar putea distrage atenția, cum ar fi activitățile celorlalți membri ai familiei sau vizitele musafirilor. Dacă nu este posibil să așezi biroul independent și optezi pentru living, este indicat să delimitezi zona, pentru a putea separa mai ușor colțul specific biroului de restul obiectelor din încăpere. Îți recomandăm să poziționezi masa de birou la fereastră, pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală, și, eventual, să apelezi la un tip de paravan sau riflaj, deoarece contribuie la creșterea nivelului de concentrare.

4. Investește în aparatură performantă
Folosește un desktop sau un laptop modern, cu programe de ultimă generație, pentru ca ritmul de lucru să fie fluid. De asemenea, este posibil să ai nevoie și de o imprimantă multifuncțională. Investește în aparatură performantă, deoarece una depășită din punct de vedere tehnic ți-ar putea crea dificultăți și ți-ar reduce nivelul în care realizezi sarcinile de zi cu zi. Așa cum scaunul pe care stai trebuie să îți ofere confort din punct de vedere fizic timp de minimum opt ore, la fel și aparatura contribuie masiv la buna desfășurare a lucrului de acasă.

5. Elimină lucrurile care îți distrag atenția
Asigură-te că păstrezi în raza vizuală doar lucrurile de strictă necesitate. Înlătură orice nu contribuie la confortul și activitatea ta. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul și a nu transforma biroul într-un spațiu monoton, optează pentru corpuri de iluminat cu forme deosebite și suporturi colorate sau cu design modern. Încearcă să renunți la obiectele care au doar scop decorativ. Păstrează totul în ordine, în bibliorafturi și suporturi, eventual și cu etichete, ca organizarea să fie eficientă și să știi unde se află fiecare lucru atunci când ai nevoie de el. Ca totul să fie însuflețit, poți păstra pe birou sau în cameră o plantă ușor de întreținut.

Ține cont de recomandările pe care ți le-am oferit și creează-ți un spațiu de lucru confortabil și care să contribuie în fiecare zi la nivelul sporit al eficienței tale!

Sursă foto: shutterstock.com