Cum puteți obține un aspect mai tânăr cu ajutorul blefaroplastiei

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurichirurgie estetica
Ultima actualizareDuminica 28 mai 2023
Vizualizari127

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă atunci când vă uitați în oglindă observați că pielea din jurul ochilor începe să se lase sau că vi s-au format pungi sub ochi, iar aceste aspecte vă deranjează, aflați că puteți apela la o intervenție chirurgicală care să vă scape de ele. Blefaroplastia este acea procedură chirurgicală, care poate aduce tinerețea pe chipul dumneavoastră. În acest articol, veți descoperi ce este blefaroplastia, cine este candidatul ideal pentru această procedură, care sunt beneficiile ei și ce riscuri pot apărea.

Ce este blefaroplastia? Ochii, o trăsătură importantă a feței noastre, joacă un rol important în comunicarea cu ceilalți. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea din jurul lor începe să se lase și să se creeze pungi sub ochi, ceea ce duce la un aspect obosit și îmbătrânit al feței. Pentru a scăpa de acestea, există o soluție: blefaroplastia. Blefaroplastia este o procedură chirurgicală, prin care se îndepărtează pielea în exces și pungile de sub ochi. Astfel fața dumneavoastră va avea un aspect mai tânăr.

Cui i se adresează blefaroplastia - Candidatul ideal

Candidatul ideal pentru blefaroplastie este o persoană cu vârsta de peste 35 de ani, însă pot apela și cei care au o vârstă mai mică, dar se confruntă cu următoarele:

 • Pungi sub ochi
 • Piele în exces pe pleoapele superioare sau inferioare
 • Pleoapele superioare căzute afectează câmpul vizual
 • Aspect căzut al ochilor, care oferă feței un aspect trist, îmbătrânit

La această intervenție chirurgicală pot apela atât femeile, cât și bărbații, ideal nefumători și cu o stare bună de sănătate. Este important să discutați cu un medic specialist despre ce așteptări și dorințe aveți, precum și despre orice condiții medicale preexistente.

Operație blefaroplastie – la ce să vă așteptați?

După consultația cu medicul, în care ați stabilit ce așteptări aveți și vi s-au comunicat toate detaliile, urmează să vă pregătiți pentru operație blefaroplastie. Această operație se realizează sub efectul anesteziei. Se vor realiza incizii în așa fel încât cicatricile care rămân să fie ascunse. În cadrul acestei operații se poate realiza atât blefaroplastia superioară, cât și cea inferioară și nu va trebui să rămâneți internat, ci doar câteva ore pentru a vi se monitoriza starea.

Ce se întâmplă după operația de blefaroplastie?

Trebuie să știți că imediat după operație pot apărea temporar:

 • Umflarea sau amorțirea pleoapelor
 • Vânătăi sau umflături în jurul ochilor.
 • Sensibilitate la lumină
 • Ochi uscați
 • Durere sau disconfort
 • Vedere încețoșată
 • Vedere dublă
 • Lăcrimare excesivă

Aceste efecte dispar în scurt timp, iar dacă veți urma indicațiile oferite de medic, veți avea un proces de vindecare mai ușor. Perioada de recuperare variază în funcție de complexitatea procedurii și de starea de sănătate a pacientului. În general, este recomandat să vă odihniți și să evitați activitățile fizice intense timp de câteva săptămâni după intervenție. În plus, medicul vă poate prescrie medicamente pentru durere și antiinflamatoare pentru ca simptomele să se amelioreze.

Concluzie

Blefaroplastia este opțiune excelentă pentru a readuce tinerețea pe chipul dumneavoastră și pentru creșterea încrederii de sine. Este important să discutați cu un medic specialist despre rezultatele pe care le doriți, precum și despre riscurile și complicațiile asociate cu procedura.

La Olariu Clinics, în Timișoara, veți primi suportul necesar pentru ca dumneavoastră să obțineți cele mai bune rezultate. Pentru programare sunați la numerele de telefon: 0744 263 669, 0742 286 458 sau intrați pe olariuclinics.ro.