Cum îți pregătești casa de oaspeți în 10 pași

Cum îți pregătești casa de oaspeți în 10 pași

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie
Ultima actualizareVineri 7 mai 2021
Vizualizari126

Voteaza & Distribuie

Descriere

A rămâne oaspeții la tine acasă peste noapte poate fi intimidant, chiar dacă a avea oaspeți poate distractiv. Este minunat să petreci timp cu cei dragi. Când vine vorba de casa ta dorești să fii complet pregătit pentru vizitatori, astfel încât aceștia să se simtă confortabil și să aibă un sejur plăcut. Iată câțiva dintre pașii de urmat pentru a-i face pe oaspeți să se simtă confortabil.
1. O lumină și o noptieră lângă pat
Oaspeții nu sunt obișnuiți cu noul spațiu, astfel încât o iluminare amplă este excelentă pentru ei, pentru a se putea deplasa confortabil prin cameră. Luminile de pe măsuțele de lângă pat pe care le pot aprinde cu ușurință în mijlocul nopții sunt perfecte. În plus față de iluminarea bună din camera de oaspeți, lasă luminile mici cheie aprinse în toată casa noaptea, astfel încât oaspeții să își găsească drumul pe timp de noapte. De asemenea, o noptieră lângă pat permite oaspeților să-și poată păstra telefoanele și alte obiecte personale lângă pat noaptea.
2. Perne și așternuturi suplimentare
Încearcă să ai la dispoziție o mulțime de perne, astfel încât oaspeții să poată alege câte vor să folosească după bunul plac. A avea o pătură suplimentară la capătul patului este, de asemenea, minunat dacă se răcește peste noapte. De asemenea, le poți spune oaspeților unde îți păstrezi lenjeria de pat suplimentară, astfel încât să le poată lua după bunul plac.
3. Articole de toaletă suplimentare
Uneori, oaspeții uită lucruri sau nu au loc să împacheteze unele lucruri. O modalitate prin care poți oferi orice articol de toaletă de care ar putea avea nevoie oaspetele este să ai un recipient de sticlă umplut cu loțiune, șampon, balsam, protecție solară și mai multe mostre în camera de oaspeți, disponibile pentru oaspeți, pentru a le lua și a le folosi ori de câte ori au nevoie de ele.
4. Prosoape și șervețele disponibile ușor
Pentru a evita întreaga situație „oaspetele nu avea prosop când a intrat la duș, acum trebuie să-i dau un prosop în timp ce este la duș”, este esențial să ai prosoape vizibile și ușor accesibile pentru oaspeți. Poți să ții prosoapele și șervețelele pe pat, așa că nici măcar nu este necesar să ceară un prosop.
5. Oferă un loc unde oaspeții să poată despacheta
Oferă oaspeților o zonă în care își pot despacheta bagajele. Este ideal un dulap în cameră pe care oaspeții îl pot folosi. Dacă nu ai zone ca aceasta, un scaun simplu sau un loc unde își pot lăsa valiza pentru a avea acces ușor la obiectele lor este de mare folos.
6. Oferă confidențialitate și un ventilator
Dacă nu ai o cameră de oaspeți, încearcă să le oferi o zonă a casei pentru a avea o anumită intimitate. Fie că este vorba de un living separat sau zonă a casei pentru șederea lor. Oaspeții tăi îți vor mulțumi! De asemenea, dacă sunt în propria cameră, asigură-te că au intimitate pe ferestre cu perdele sau jaluzele, astfel încât să se simtă în siguranță. O altă idee grozavă este de a avea un ventilator în camera de oaspeți. Este util pentru cei care au nevoie de un ventilator pentru a dormi și pentru controlul temperaturii în camera de oaspeți.
7. Lucruri de bucătărie
Întreabă-ți oaspeții dacă vor ceva specific să mănânce sau să bea în timp ce stau cu tine. Să ai la dispoziție cafea, ceai, lapte, apă. Stochează și alte alimente de care crezi că ar putea avea nevoie sau pe care le vor oaspeții tăi. De asemenea, pentru a ușura lucrurile, încearcă să ai un plan de masă înainte de sosirea oaspeților. Planificând mesele pe care le vei găti înainte de a veni, te vei asigura că ai toată mâncarea în casă și îți va permite să petreci mai mult timp cu oaspeții.
8. Lucruri de baie
Asigură-te că ai dușul și toaleta foarte curate, astfel încât oaspeții tăi să se simtă confortabil folosindu-le. Strângeți lucrurile personale, astfel încât acestea să nu fie deranjate atunci când oaspeții îți vor folosi propria baie. Având la dispoziție șampon, săpun și alte nevoi de baie, oaspeții tăi se vor simți confortabil.
9. Lucruri din camera de zi
Acest spațiu trebuie să fie curat și ordonat, deoarece vor fi mai mulți oameni în camera de zi. Să ai cărți, reviste și alte activități de divertisment disponibile pentru oaspeții, astfel încât aceștia să nu se plictisească în timpul șederii lor. De asemenea, oferă-le parola wifi, astfel încât să poată rămâne conectați la internet. Asigură-te că ai perne și pături suplimentare, astfel încât toată lumea să se simtă confortabil în casa ta. Pentru a-ți face timpul petrecut acasă mai plăcut și relaxant prin parfumare, alături de oaspeții tăi, dar și pentru a dezinfecta temporar spațiul și suprafețele nu uita de un odorizant profesional pentru casa ta.
10. Relaxează-te!
Poate fi un pic stresant uneori să ai oaspeți pentru că vrei să se simtă bine și îți faci griji dacă sunt suficient de confortabili. Dacă sunt oaspeți în casa ta, cel mai probabil sunt destul de deschiși pentru a-ți spune dacă au nevoie de ceva. Deci, nu te stresa. Distrează-te cu oaspeții casei tale și bucură-te!

Sursă foto: unsplash.com/photos/m3Vq2LEAkfQ