Cum determini valoarea aproximativă a unui autoturism: Criterii esențiale de care să ții cont

Cum determini valoarea aproximativă a unui autoturism: Criterii esențiale de care să ții cont

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriamanet auto, Bucuresti, masini, masini de vanzare, masini rulate, masini second hand
Ultima actualizareMiercuri 22 iulie 2020
Vizualizari303

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stabilirea corecta a prețului unui automobil este determinată de valoarea pe care un astfel produs o generează, plecând de la o serie de criterii cât se poate de clare. Chiar dacă aflarea prețului corect al unui autovehicul nu reprezintă de fiecare dacă o chestiune simplu de stabilit, cunoașterea elementelor de mai jos este esențială în stabilirea unui nivel clar de negociere, în procesul de vanzare-cumparare. Iată care sunt aceste elemente vitale pentru estimarea corectă a valorii unei mașini:

Kilometrii parcurși până în prezent

Fără niciun de de îndoială, numărul de kilometri parcurși până în prezent reprezintă un factor important pentru stabilirea unei valori cât mai reale. Numărul indicat de aceștia reprezintă o valoare de referință pentru alte componente ale mașinii în cauză, cuantumul de kilometri parcurși determinând, în aceste condiții, și un anumit nivel de uzură. De asemenea, este important de aflat modul în care s-au parcurs acești kilometri. Iată un exemplu simplu: un autovehicul care a parcurs de obicei distanțe scurte (motorul nu a avut niciodată timp pentru a se răci), este mult mai afectat decât unul care a parcurs același număr de kilometri, însă parcurgând distanțe lungi.

Reviziile realizate până în prezent

Stabilirea cât mai corectă a unui preț este determinată și de întreținerea corectă avută în vedere de proprietar, pe întreaga durată în care mașina s-a aflat în posesia acestuia. Informația poate determina certitudinea că autovehiculul a fost îngrijit în mod corespunzător, pentru a rămâne într-o stare de funcționare optimă. Dacă discutăm despre lipsa unei cărți tehnice, sau a unor alte dovezi - facturile pentru schimbarea uleiului, a filtrelor, a curelei de distribuție etc - decizia de cumpărare a mașinii respective trebuie cântărită cu multă atenție.

Starea generală a autovehiculului

Valoarea unui autovehicul poate crește sau poate fi afectată de acest indicator extrem de important: starea generală a autovehiculului. Pentru a analiza cât mai corect această variabilă, se verifică următoarele componente ale mașinii: caroseria, tapițeria, volanul, maneta schimbătorului de viteze, pedalele. Toate aceste aspecte sunt coroborate cu celelalte criterii de verificare de mai sus, în estimarea corectă a unui preț al autovehiculului.

Versiunea autovehiculului

În condițiile în care modelul respectiv reprezintă ultima versiune, prețul mașinii poate înregistra o valoare mai mare. În caz contrar, o versiune mai veche poate determina un preț mai mic. Așadar, în aceste condiții de evaluare, regula este una cât se poate de simplă: cu cât discutăm despre o versiune mai veche a mașinii, cu atât această implică un preț de achiziție mai mic, versus o versiune mai nouă a aceluiași model.

Elemente ce țin de exclusivitate

Este de notorietate faptul că modelele realizate în serie limitată se bucură de un preț de piață peste valorile normale ale altor variante din aceeași categorie de autovehicule. Așadar, mașinile ce determină o ofertă mai mare pe piață implică și o concurență mai mare a prețurilor, reciproca pentru această regulă fiind la fel de valabilă.

Iată care sunt principalele criterii prin care se determină valoarea unui autoturism. Chiar dacă aceste aspecte sunt vitale în evaluarea cât mai corectă a unui preț, atunci când discutăm despre eventualitatea realizării unui contract de vânzare-cumpărare, acestea rămân la de de valide și pentru stabilirea valorii, în cazul în care mergi cu mașina la un amanet auto in Bucuresti. Click pe link-ul anterior, pentru a afla mai multe informații despre pașii de amanetare a autovehiculului tău.

Sursa foto: pexels.com/photo/mercedes-benz-parked-in-a-row-164634/