Cum alegi un sistem de boxe profesionale pentru acasă

Cum alegi un sistem de boxe profesionale pentru acasă

Detalii

CategoriiShoping
TaguriMuzica, sisteme audio
Ultima actualizareLuni 16 noiembrie 2020
Vizualizari457

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când îți petreci timpul liber în confortul casei tale nimic nu poate fi mai plăcut să auzi pe fundal muzica preferată. Îți alcătuiești un playlist cu piesele care îți aduc acea energie bună și lași muzica să te poarte prin locuri și stări care te fac să te simți bine.

Un detaliu foarte important al acestei experiențe îl reprezintă sistemul audio pe care îl foloseșți. Acesta trebuie să fie ales în așa fel încât să se potrivească în spațiul în care urmează să îl folosești, precum și stilului tău de a asculta muzică. Pentru a alege un sistem de boxe profesionale îți poate fi de folos un scurt ghid care te ajută să ai în vedere câteva aspecte importante când le cumpari.

Cât de mari ar trebui să fie boxele


Boxele audio trebuie să fie atât de mari cât permite spațiul în care le vei folosi. Un interior cu pereți înalți și un living generos se pretează perfect pentru un sistem de boxe profesionale mai robust, care pot fi puse pe podea. Aceste boxe de podea oferă un sunet natural cu bas puternic datorită camerelor lor acustice mari.

Dacă sistemul urmează să fie folosit într-o camera mică, cum ar fi un birou sau un dormitor, poți opta pentru boxe profesionale de dimensiuni mici care pot fi puse pe raft. Boxele de dimensiuni mai reduse care se pot pune inclusiv pe raftul bibliotecii sau pe birou sunt la fel de performante ca și boxele de dimensiuni mari, singura diferență este flexibilitatea în ceea ce privește amplasarea lor în casă. Alte boxe de această dimensiune pot fi puse pe suporturi speciale sau ancorate pe perete. Sunetul nu este însă la fel de puternic ca la boxele mari de podea. Dacă îți place basul puternic, ia în considerare adăugarea unui subwoofer electric la sistem pentru a rotunji extremitatea joasă.

Care este stilul tău de a asculta muzică

Dacă ești în căutarea unui sistem de boxe profesionale, înseamnă că te numeri printre cei cărora le place să asculte muzică tare, cel puțin atunci când nu mai este nimeni altcineva în preajmă. În acest caz boxele soundbar sunt perfecte pentru living, inclusiv pentru momentele în care dorești să ții sunetul la un nivel moderat. În birou sau în spațiul în care lucrezi și ai nevoie să te concentrezi, dar îți dorești să ai și ceva sunet pe fundal, poți alege boxe profesionale care pot fi puse pe raftul bibliotecii sau pe birou și pe care le poți conecta inclusiv la computer sau alte dispozitive.

Ce specificații sunt importante

Probabil și ție ți s-a întâmplat până acum să faci achiziții țînând cont de preț sau făcând sortarea în funcție de părerile altor clienți. Dar cum decizi care este cea mai bună opțiune atunci când ai de ales dintre atâtea modele de boxe profesionale, cele mai multe dintre ele cu recenzii pozitive. Iată câteva detalii de care să ții cont atunci când studiezi specificațiile boxelor.

Răspunsul în frecvență

Răspunsul în frecvență al boxelor măsurat în hertzi (Hz) indică gama de tonuri pe care le pot scoate boxele. Prima cifra îți spune care este cel mai jos ton, cât de jos poate ajunge basul. A doua cifră indică limita de sus a tonului pe care îl poate scoate (frecvența cea mai înaltă). Cu cât răspunsul în frecvență este mai larg, cu atât sunetul scos pe difuzor va fi mai puternic.

Sensibilitatea

Nivelul de sensibilitate al boxelor arată cât de eficiente sunt în a converti puterea în volum. Cu cât este mai mare, cu atât mai puternice vor fi boxele atunci când funcționează la o anumită intensitate. Sensibilitatea este adesea măsurată folosind boxa la puterea de un watt, și măsurând sunetul în decibeli la un metru distanță.

Impedanța

Impedanța boxelor indică cantitatea de rezistență electrică care este prezentă pe amplificator.La fel ca și în cazul puterii, impedanța poate juca uneori feste, pentru că în timp ce muzica este redată, impedanța reală a difuzorului fluctuează constant. Pentru a face mai ușoară alegerea pentru cei aflați în căutarea unor boxe profesionale, difuzoarelor li se acordă de obicei o singură clasă de impedanță nominală.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2015/06/24/13/31/speaker-820005_960_720.jpg