Cosmetice recomandate după vârsta de 35 de ani

Cosmetice recomandate după vârsta de 35 de ani

Detalii

CategoriiShoping
Taguricrema antirid
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari51

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea își pierde din fermitate și elasticitate și capătă un aspect îmbătrânit. Vestea bună este că poți încetini procesul de îmbătrânire a pielii prin folosirea unor produse cosmetice recomandate pentru vârsta ta.

De ce pielea își pierde fermitatea și elasticitatea odată cu trecerea anilor

Pierderea fermității pielii după 35 de ani este cauzată de reducerea nivelului de colagen din organism. Dacă te întrebi ce este colagenul, află că este o proteină a țesutului conjunctiv, care se regăsește, în mod deosebit, în tendoane, ligamente și piele. Acesta este răspunzător pentru fermitatea și elasticitatea pielii, precum și pentru procesul de înlocuire a celulelor moarte de la nivel cutanat, cu altele noi. Te poți gândi la colagen ca la un adeziv pe care organismul îl are la dispoziție în mod natural. După vârsta de 20 de ani, producția de colagen din organism scade, însă efectele acestei scăderi nu se văd decât după 30-35 de ani, când pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile. Există, totodată, și o serie de factori care contribuie la reducerea nivelului de colagen din corp:

  • Expunerea îndelungată la radiații ultraviolete, care determină ruperea fibrelor de colagen din piele
  • Poluarea din aer
  • Radicalii liberi
  • Dieta nesănătoasă, bazată pe zaharuri în exces
  • Fumatul

Elastina este, de asemenea, o proteină care se regăsește în țesuturile conjunctive și este responsabilă pentru elasticitatea pielii. După trecerea pragului de 35 de ani, vei observa că, dacă ciupești pielea într-un loc, aceasta nu revine la forma inițială așa cum se întâmpla la 20 de ani. Asta pentru că și producția de elastină scade pe măsură ce trec anii.

Nivelul de acid hialuronic prezent în mod natural în piele devine și el tot mai mic odată cu trecerea timpului. Așadar, nu este de mirare că pielea nu mai arată la 35+ așa cum arăta la 20.Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată prin adoptarea unei rutine de beauty adecvate. Folosirea unor produse cosmetice potrivite pielii va amâna apariția ridurilor și pierderea elasticității epidermei.

O cremă antirid de zi

O cremă antirid de zi nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică de înfrumusețate a femeii de peste 35 de ani. O asemenea cremă hidratează, în primul rând, pielea în profunzime, apoi stimulează înlocuirea celulelor moarte cu unele noi și stimulează producția de colagen. Vitamina C și retinolul sunt două exemple de ingrediente care este bine să se regăsească în produsele cosmetice folosite pentru tenul îmbătrânit, fiind foarte eficiente.

O cremă antiaging de noapte


Specialiștii în dermatologie sunt de părere că, după 30 de ani, crema de noapte este indispensabilă. Asta pentru că semnele îmbătrânirii încep deja să se observe pe chip, iar crema de noapte le va estompa. Aplicând în fiecare seară un strat de cremă de noapte pe piele, vei reda pielii hidratarea de care are nevoie.

O cremă antirid pentru conturul ochilor

Primele riduri care apar sunt cele din colțul extern al ochiului, cunoscute și sub denumirea de „laba gâștii”. Acestea pot fi estompate și prevenite prin aplicarea unei creme antirid pentru conturul ochilor, care va hidrata intensiv zona respectivă și va împiedica formarea sau adâncirea ridurilor. O asemenea cremă poate fi folosită doar seara, înainte de culcare, însă, totodată, poate fi utilizată și dimineața, înainte de aplicarea machiajului.

Un produs pentru exfolierea tenului

Dacă la 20 de ani este suficient să te demachiezi și să te speli pe față pur și simplu, după 35 de ani lucrurile se schimbă. Pentru a îți menține aspectul tânăr al pielii este indicat să folosești de două ori pe săptămână un gel de curățare, ca exfoliant pentru piele. Acesta va îndepărta celulele moarte, care nu mai sunt înlocuite atât de rapid, și va reda pielii strălucirea de la 20 de ani.

O mască de față cu acid hialuronic


Odată cu trecerea anilor, pielea are nevoie de tot mai multă hidratare. Așadar, hidratarea cu creme nu mai este suficientă, ci ar fi bine să introduci în rutina de beauty și o mască de față hidratantă, de cel puțin două ori pe săptămână. O asemenea mască rehidratează în profunzime tenul și, totodată, redă chipului luminozitatea.

Produse cosmetice cu SPF

Protecția solară este importantă indiferent de vârstă, însă, mai cu seamă după 35 de ani. Asta pentru că radiațiile UV emanate de soare agresează pielea, o deshidratează, îi accelerează îmbătrânirea prematură, cauzează apariția petelor pigmentare și, totodată, cresc riscul de cancer de piele.

Se recomandă protejarea pielii cu un produs cu factor de protecție, indiferent de sezon. Pe timpul verii însă, specialiștii ne recomandă să alegem un produs cu factor de protecție peste 30, în timp ce în sezonul rece și SPF 15 este suficient. Pentru ten, se pot folosi cremele de față cu protecție solară, dar și produse de make-up cu SPF, în timp ce pentru corp există o gamă variată de loțiuni și spray-uri cu protecție împotriva radiațiilor UV.

Indiferent de recomandările pe care le primești cu privire la îngrijirea epidermei după 35 de ani, este important să știi că pielea ta este unică și are propriile nevoi. Încearcă mai multe produse și descoperă-le pe cele care ți se potrivesc. Nu neglija hidratarea, dar nici protecția solară, iar pielea ta va face față bine trecerii anilor. Cu cât îți îngrijești mai bine pielea, cu atât mai tânără va rămâne.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-white-hijab-covering-her-face-with-white-towel-4612157/