Concert de Colinde

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti, colinde
Ultima actualizareJoi 22 noiembrie 2018
Vizualizari933

Voteaza & Distribuie

Descriere

Corul de Cameră Ascendis condus de dirijorul fondator al acestuia, Eduard Dinu, organizează în data de 20 decembrie 2018, începând cu ora 19:30, un minunat concert de colinde la Catedrala Sfântul Iosif din București, str. General H.M. Berthelot 19.

Avându-l ca invitat și pe faimosul contratenor Cezar Ouatu, tinerii muzicieni promit să vă încânte cu o muzică menită să vă aducă mai aproape spiritul Crăciunului.
„Va fi cel mai mare eveniment organizat de către Ascendis Choir, în cele șapte luni de la înființare. Sperăm ca muzica noastră să umple sufletele celor prezenți cu iubire și liniște, făcând aceste sărbători mai frumoase și conducându-ne pe toți către un an nou mai bun și prosper” (dirijorul Eduard Dinu)

Prezentatoarea evenimentului, va fi minunata actriță Ada Condeescu. Ascendis Choir sau Corul de Cameră Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, aceștia fiind absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Ascendis Choir a luat naștere la inițiativa dirijorului său Eduard Dinu, alături de care au stat un grup de studenți și apropiați, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani în ansamblurile în care a fost dirijor.

Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte românești, atât prin abordarea compozitorilor consacrați, cât și prin prezentarea în primă audiție a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susține și repertorii variate care cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale.
Încă din prima luna de la înființarea ansamblului, acesta a susținut un turneu în China, turneu în care Ascendis Choir a cântat pe scene importante din orașele Beijing și Shanghai, având un număr total de cinci concerte.