Concert caritabil pentru Georgeta Kovacs

Concert caritabil pentru Georgeta Kovacs

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti
Ultima actualizareLuni 5 decembrie 2022
Vizualizari154

Voteaza & Distribuie

Descriere

MA RA MU, trupa formată din opt artiști care cântă colinde din străbuni într-o formă contemporană, va susține un concert pe 12 decembrie la Refugiu Urban - Palatul Universul din București. Fondurile obținute în urma concertului vor fi donate pentru tratamentul Georgetei Kovacs, o femeie în vârstă de 45 de ani care se luptă cu o formă agresivă de cancer. Acest cancer se manifestă pe fondul unei boli autoimune declașate în urmă cu nouă ani, când Georgeta era însărcinată.

MA RA MU înseamnă frații Hojda (Ligia, Maria, Flavia, Francesca și Iuliu Augustin), frații Pavel & Corneliu Ulici și Sergiu Cătană.

“Muzica unește oamenii, Crăciunul unește familia. Deși fiecare dintre noi are proiectele lui separate, sărbătorile de iarnă ne găsesc mereu împreună. Din dorința de a duce mai departe muzica moștenită, tradusă prin viziunea noastră, anul trecut s-a născut conceptul MA RA MU. Ne-am dorit ca atmosfera sonoră a vocilor, completată de cea vizuală, să împletească cele două lumi: cea contemporană și cea arhaică. Fiecare detaliu a fost ales pentru ca vechiul și noul să se îmbine într-un mod firesc și natural, iar fiecare alegere pe care am făcut-o a fost gândită în așa fel încât să existe unitate. Dorința noastră este să transmitem mai departe cântul. Am umblat prin sate să ascultăm poveștile bătrânilor și să culegem melodii uitate și știute numai de ei. Lucruri care deși au fost acoperite de «praful» trecerii timpului, poartă cu ele istorii nespuse” MA RA MU.

Pentru a participa la concert este necesară înscrierea în acest formular Google Drive și achitarea a unei sume minime de 130 de lei: forms.gle/EmVrBLBXbnz521cG8

Donația se face in contul IBAN RO57BUCU1111037793116RON pe numele Georgeta Kovacs. Fondurile strânse în urma concertului vor fi donate pentru cauza Georgetei.

Georgeta are 45 de ani și este mama unui băiețel de opt ani. Puternică, optimistă, cu spirit de învingător. Lucra două joburi în paralel pentru a se asigura că fiul și familia ei primesc ce e mai bun de la ea și de la viață. Acum luptă să supraviețuiască și să-și vadă baiețelul devenit bărbat. În martie 2022, Georgi - așa cum îi zic apropiații- a fost diagnosticata cu cancer invaziv luminal B, multicentric local avansat - boală cu atât mai grea cu cât se manifestă pe fondul unei boli autoimune, purpură trombocitopenică autoimună, care s-a declansat acum nouă ani, când Georgeta era însărcinată.

În România, tratamentul hormonal este singurul inițiat pentru aceasta formă de cancer, așa că Georgi și familia ei au găsit speranță la o clinică din Turcia, unde Georgi a trecut cu bine de operația prin care i-a fost extirpat un sân. Acum urmează un tratament de lungă durată care presupune costuri imediate de peste 20.000 de euro. Orice ajutor contează. Poți dona în contul IBAN RO57BUCU1111037793116RON pe numele Georgeta Kovacs.

Îți mulțumim!